Gelderland
Slootjesdagen
Op
zaterdag11jun202211:15

Poelkikker Housewarming bij de Akkerwinde, Scherpenzeel. Kom jij hun nieuwe woonplek bezoeken?

Natuureducatie-activiteit voor kinderen van 8-12 jaar in de gemeente Scherpenzeel

Wegens het uitblijven van aanmeldingen voor ronde 3 (13:30 - 14:15), gaat deze ronde niet door. Het is niet meer mogelijk om je in het aanmeldformulier voor deze ronde op te geven!

In Scherpenzeel komt een bijzondere en beschermde kikkersoort voor: de Poelkikker. Dit is de allerkleinste soort groene kikker die in Nederland voorkomt. Om de nieuwe wijk De Nieuwe Koepel te kunnen bouwen, zijn de Poelkikkers dit voorjaar van die plek door experts en vrijwilligers verhuisd naar hun nieuwe woonplek. Nu hebben ze een mooie nieuwe plek vlakbij de wijk Akkerwinde.

Bij een nieuwe woonplek hoort natuurlijk een housewarming! Vandaar dat IVN Natuureducatie op zaterdag 11 juni een leuke natuureducatie-activiteit organiseert voor kinderen 8 tot 12 jaar, waarbij we 'op bezoek' gaan bij de Poelkikkers. Wat voor planten zijn er allemaal te vinden en welke beestjes leven er nog meer in het water? Kunnen we uitvinden welk voedsel de Poelkikkers hier allemaal kunnen vinden? Met onder andere schepnetten, emmers en zoekkaarten gaan we op onderzoek uit. De activiteit vindt plaats onder begeleiding van IVN Natuurgidsen.

Kom jij ook? Dit is een unieke kans om de leefomgeving van deze Nederlandse beschermde diersoort van dichtbij te ontdekken. Neem gerust een vriendje, broertje of zusje mee.

Praktische informatie

Wat: Begeleide Activiteit met slootjesonderzoek.
Voor wie: kinderen uit de omgeving van Scherpenzeel in de leeftijd 8-12 jaar.
Wanneer: Zaterdag 11 juni van 11.15 -12.00 , 12.30 - 13.15 of 13.30 - 14.15
Startpunt en eindpunt: Parkeerplaats bij CBS Korenmaat
Kosten: gratis

Er is plek voor maximaal 12 kinderen per groep.

Aanmelden: Meld jouw kind en evt vriendje of vriendinnetje aan via deze link. Een paar dagen van te voren ontvang je praktische informatie en elk kind ontvangt een kikkerdiploma op naam.

Ouders zijn van harte welkom tijdens de activiteit voor een kopje koffie. Gemeente Scherpenzeel zal op de locatie aanwezig zijn en beschikbaar voor vragen over de poelkikkerverhuizing.

Foto Poelkikker: Jelger Herder

Help je mee op 2 april?

Accepteer cookies

Algemene informatie

zaterdag 11 juni 2022 - 11:15 tot 14:15
Locatie: 
Parkeerplaats CBS Korenmaat
Korenveld 1
3925SM Scherpenzeel
Nederland
Contactpersoon: 
Google Maps image