Tuiny Forest voor gemeenten

Doelstellingen Tuiny Forest 6 m2 biodiversiteit in iedere tuin in de buurt! 

Een Tuiny Forest is een inheems bos en geschikt voor 6m2 tuin. Er staan 10 verschillende soorten planten en bomen in. Dit bosje is niet alleen een prettige plek voor vlinders, vogels, bijen en kleine zoogdieren, maar ook voor mensen. Het unieke aan deze kleine bosjes is dat ze niet geplaatst worden in de publieke ruimte, maar juist in de tuinen van buurtbewoners zelf.

Hoe werkt het?

Individuele buurtbewoners kunnen hun Tuiny Forest zelf bestellen en planten. Met de bijgeleverde handleiding en e-learning module is het voor iedere tuinbezitter mogelijk om zelfstandig een Tuiny Forest te planten. Door dit project wijkbreed aan te bieden binnen gemeenten kunnen bewoners samenwerken aan buurtvergroening. 

IVN Natuureducatie begeleidt dit project en maakt afspraken over de buurt(en) waar het Tuiny Forest project gaat lopen en hoe dit vorm kan krijgen door middel van een startsessie, workshops en de inzet van tuinambassadeurs in de wijk. Met als doel om de bewoners van de buurt actief aan de slag te laten gaan met vergroening van de eigen tuin en wijk.

Meer informatie: ivn.nl/tuinyforest

Voor het stappenplan en de begroting, download de IVN Buurtwaaier.