Friesland
Klimaat
maandag02mei2022

Lezing Gerrit Hiemstra in Friese en Groningse Nationale Parken

Klimaatverandering; wat betekent dat voor mens en natuur?

Op zaterdag 7 mei organiseren Nationaal Park Lauwersmeer en Nationaal Park De Alde Feanen een lezing over klimaatverandering met een van Nederlands’ bekendste meteorologen Gerrit Hiemstra.

Wat houdt klimaatverandering eigenlijk in en waarom is er zoveel aandacht voor? Welke impact heeft de klimaatverandering eigenlijk op de mens en welke gevolgen heeft het voor natuurgebieden zoals Nationaal Park De Alde Feanen en Lauwersmeer? Hiemstra neemt ons met zijn jarenlange ervaring in de meteorologie mee op een reis door verleden en heden en werpt een blik op de toekomst. Is er iets wat je altijd al had willen weten over klimaatverandering? Denk daar alvast over na, want er is ook ruimte voor het stellen van vragen.

Na afloop van de lezing gaan we tijdens een excursie met eigen ogen zien wat voor invloed klimaatverandering kan hebben op de natuur. In NP De Alde Feanen nemen gidsen van It Fryske Gea je hiervoor mee het mooie waterrijke gebied van Nationaal Park De Alde Feanen in. En in NP Lauwersmeer nemen gidsen van Staatsbosbeheer en IVN je mee in het prachtige vogelparadijs op vroegere zeebodem dat Nationaal Park Lauwersmeer is.

Praktische informatie NP De Alde Feanen 

Wanneer: zaterdag 7 mei 2022 van 10.00 -13.00 uur (inloop vanaf 09.30 uur)
Waar: Annage, Reidtȗgel 5, 9264 TS Earnewâld
Voor wie: omwonenden en bezoekers van NP De Alde Feanen
Kosten: gratis
Aanmelden: www.ivn.nl/aanmelden-lezing-gerrit-hiemstra

Praktische informatie NP Lauwersmeer 

Wanneer: zaterdag 7 mei 2022 van 13:30 tot 16:30
Waar: Lauwersnest, De Rug 1 9976 VT Lauwersoog
Voor wie: omwonenden van NP Lauwersmeer
Kosten: gratis
Aanmelden: www.np-lauwersmeer.nl/activiteiten/lezing-gerrit-hiemstra-en-excursie/

Foto: Walter Kallenbach