Friesland
Kind & Natuur
dinsdag12okt2021

Inspiratiesessie Food for Thought

Werk jij als manager bij een kinderopvang in Friesland en wil je aan de slag met voedseleducatie? Geef je dan op voor de online inspiratiesessie van Jong Leren Eten Fryslân. Leer meer over het belang van eetmomenten, hoe je met ouders kunt samenwerken en hoe je in de buitenruimte met groen aan de slag kunt. 

We starten met Manon en Michelle van Voedingsjungle. Zij hebben één belangrijke missie: dat alle kinderen in Nederland een gezonde eetopvoeding meekrijgen. Ze helpen scholen en kinderopvang met het implementeren van voedingsbeleid, geven workshops, ontwikkelen informatiematerialen en begeleiden gezinnen.

Daarna zijn er drie workshops:

  • Samenwerken met ouders: hoe werk je samen met ouders aan een gezonde leefstijl? En richten we ons vooral op moeders of ook op vaders? In deze workshop krijg je inspirerende inzichten, tips en handvatten om het gesprek aan te gaan over gezond trakteren, water drinken en andere thema’s die best lastig kunnen zijn. 
  • Groen moet je Doen! Tijdens deze workshop bespreken we hoe je de buitenruimte natuurlijker en avontuurlijker kunt inrichten, zodat kinderen spelenderwijs bekend raken met natuurlijke processen. We gaan in op geschikte activiteiten en materialen en we kijken naar creatieve en lowbudget manieren om dit te realiseren.
  • Smakelijke moestuinen. Een smakelijk moestuin is een speelse manier om kinderen te leren dat groenten bij de dagelijkse maaltijd horen én hoe lekker en gezond ze zijn! Tijdens deze workshop zullen we ingaan op alle ins en outs van dit programma en is er uiteraard ruimte om hierover verder te praten


FOOD FOR THOUGHT ONLINE SESSIE
INSPIRATIESESSIE MANAGERS KINDEROPVANG
DATUM: 28 OKTOBER
TIJD: 9.30 - 11.30 UUR

Aanmelden