Friesland
Recreatie
donderdag15apr2021

Eropuit in Burgum: leerzame, leuke en lekkere route!

Rugzakroute Burgum soep maken Alle musea en theaters zijn gesloten, alle kinderactiviteiten van de bieb en activiteiten en excursies van natuurorganisaties zijn geannuleerd. Na de wintermaanden hebben we de binnenmuren van ons huis wel genoeg gezien. In de lente willen we buiten zijn! De zon voelen, een ijsje eten. Gelukkig kun je er nog wel op uit met kinderen bij Brasserie Om de Dobben in Burgum. Daar is een speurtocht uitgezet: op reis door de geschiedenis in de natuur. Het verhaal van Fredau en Redlef vormt de rode draad in de nieuw ontwikkelde rugzakroute over de geschiedenis van het landschap, ontwikkeld door IVN Natuureducatie. 

Spelenderwijs leren over vroeger

Met de nieuwe route kunnen kinderen buiten de gebaande paden in de huid kruipen van Fredau en Redlef. Ze gaan hout sprokkelen, bessen en granen fijnmalen en een muizenval maken. En ervaren dat er vroeger hele andere vaardigheden nodig waren om te overleven dan die ze nu leren op school. De rugzakroute is geschikt voor kinderen vanaf 7 jaar onder begeleiding van hun ouders en/of leerkracht.

"Leuk en leerzaam tegelijk. Mooi gebracht zo met 2 personages om je in te leven, in zo’n mooie omgeving. Ik heb als ouder net zo genoten als de kinderen."

Groot succes

In de voorjaarsvakantie zijn ze bij de brasserie gestart met het aanbieden van de rugzakjes met koffie to go en wat lekkers erbij en dat was meteen een groot succes! Ze zijn vier dagen open geweest en de rugzakjes zijn 80 keer uitgeleend (20 keer per dag). Op Facebook en Instagram kondigen ze nu telkens aan of en wanneer ze open zijn.

"Een prachtige locatie met een bijzondere activiteit. De natuur komt weer even dichterbij. Onze boys hebben genoten."

Praktische informatie

Op Facebook kun je zien wanneer de brasserie open is. Bijvoorbeeld zondag 18 april open voor coffee to go. Reserveer je rugzak via 0511-227800 of info@omdedobben.nl

"Was super leuk om te doen met onze pakesizzers!"

Belangrijk om te weten:

  • de tasjes zijn gratis (worden na  afloop weer ingeleverd)
  • leeftijd: 6 tot 12 jaar
  • trek laarzen of oude schoenen aan
  • reserveren kan tussen 11.00 en 14.30. 
  • open van 11.00 tot 16.00