Workshop voor leerkrachten ‘Bij Mol Thuis’

Bekijk het thema van de Kinderboekenweek vanuit de Mol! Kom naar deze workshop voor leerkrachten van groep 1 t/m 4 in Fryslân op dinsdag 3 oktober in Grou, deelname gratis.

  • Maak met leerlingen jullie eigen verhaal over de Mol
  • Ontdek het leven van diertjes op en onder de grond
  • Ontvang Vertelkaartjes en een Kriebelbeestjes-Kijkbak voor op school

In deze workshop bedenken we een eigen verhaal en nemen we een kijkje ‘bij Mol thuis’. We borduren voort op het thema van de Kinderboekenweek 2023 ‘Bij Mij Thuis’. Hoe is het thuis bij Mol, onder de grond? Hoe leeft hij? Welke diertjes wonen er nog meer? Wat eten zij? Hoe zien ze eruit? Kunnen ze zien, ruiken en horen… net als wij?

Als start bedenken we samen een spannend (of mooi / lief / fantastisch…) verhaal over de Mol. We doen dit met een Vertelschort en Mol-Vertelkaartjes. Deze Vertelkaartjes krijg je na afloop mee, zodat je samen met jouw leerlingen een eigen mollenverhaal kunt bedenken. In het Nederlands, Frysk of nog anders?

Daarna gaan we buiten op zoek naar vriendjes van de Mol: kleine kriebelbeestjes die op en onder de grond leven. Jonge kinderen zijn altijd geboeid door kriebelbeestjes en kunnen zich helemaal inleven in hun wereld. Je ontvangt een diertjes-kijkbak om samen met de leerlingen een thuis voor de kriebelbeestjes van te maken.

Download hier de flyer over ‘Bij Mol Thuis’
Waar
dBieb Grou
Burstumerdyk 6
9001 ZC Grou
Bekijk op Google Maps
  • Kosten: Kosteloos (max. 3 personen per school)
  • Aanmelden verplicht: Ja

Eveline van Oudbroekhuizen

IVN Regio Noord

Ontdek meer over

Deel deze pagina