Natuur & Recreatie

Natuurbeleving zorgt voor rust en ontspanning. Daarom stimuleren we mensen om te recreëren in de natuur. Bijvoorbeeld in de Nationale Parken, de iconen van de Nederlandse natuur, waar IVN educatie en communicatie verzorgt.

Recreatieondernemers zijn de schakel tussen de natuur en haar bezoekers. Daarom leiden wij horeca- en recreatieondernemers op tot Gastheren van het gebied waar zij werken. Als gastheer vertellen zij recreanten alles over de mooiste natuurplekjes en cultuurhistorie van het gebied. Zodoende beleven gasten de omgeving optimaal en verrijkt het hun verblijf of bezoek aan het gebied. Ga naar Gastheer van het Landschap voor meer informatie.

Nationaal Park De Alde Feanen

Nationaal Park De Alde Feanen, schitterende natuur, een bijzondere ontstaansgeschiedenis en talloze mogelijkheden voor de recreant. Draag jij het Nationaal Park De Alde Feanen een warm hart toe en wil jij je gasten zo goed mogelijk over dit prachtige gebied informeren? Dan is deze cursus echt iets voor jou!

Nationaal Landschap Noardlike Fryske Wâlden

Om hun gasten een unieke beleving te kunnen bieden, volgden 24 horeca- en recreatieondernemers in de omgeving van Noardlike Fryske Wâlden de vierdaagse cursus ‘Gastheer van het Landschap’. Hierin leerden zij hoe het landschap is ontstaan, hoe het door de boeren wordt beheerd en vooral wat er te zien en te beleven is.

Nieuws december 2019: Nationaal Landschap Noardlike Fryske Wâlden heeft er 24 gastheren bij

Accepteer cookies

Wat kan IVN voor mij doen? 

Wil je meer weten over wat IVN Fryslân voor je kan betekenen op het gebied van Natuur & Recreatie of heb je vragen of een leuk idee? Neem dan contact op met Maeike Schraa