Kookchallenge

Voedselcongres werd online kookchallenge 

Op vrijdag 17 april 2020 stond het voedselcongres voor jongeren gepland. Scholieren afkomstig uit de drie noordelijke provincies zouden de resultaten van hun opdracht rond het thema gezond en duurzaam voedsel gaan presenteren. Ook konden zij één van de acht geplande workshops over voedsel, gezondheid en beweging bijwonen. Helaas zorgde de uitbraak van het coronavirus ervoor dat we het congres moesten annuleren.

Gezonde en duurzame maaltijd bereiden 

Een alternatief werd snel bedacht: een uitdagende kookchallenge die de jongeren moest bewegen tot het bereiden van een gezonde en duurzame maaltijd voor hun eigen gezin. Het ging daarbij niet alleen om het bereiden van de maaltijd, maar ook om het vastleggen van de kookkunsten middels een vlog. 

Uitgedaagd via een vlog 

Via een vlog werden de leerlingen uitgedaagd om mee te doen aan de challenge en kregen ze extra instructies. Hoofdrolspeler Sarah lichtte toe waar je allemaal op moet letten bij het koken van een gezonde en duurzame maaltijd èn bij het filmen. 

Accepteer cookies

Creatieve inzendingen 

We kregen ontzetten leuke filmpjes met heerlijke gerechten binnen. Stamppot snijbonen/worteltjes met reebiefstuk, wraps met veel groenten, couscoussalade met knoflookgarnalen; zomaar een greep uit de gerechten die de jongeren maakten. De leerlingen met de combinatie van het beste gerecht en de leukste vlog, wonnen een online kookworkshop van cateraar Marije Lamsma. 

Receptenboek

Wij zijn blij verrast door alle leuke vlogs en gezonde recepten. Wat een creativiteit en kookkunsten hebben de jongeren laten zien! Van de meest bijzondere en creatieve inzendingen hebben we een receptenboek gemaakt.

Aftermovie online kookchallenge 

Accepteer cookies