Kinderopvang

Natuurbeleving in de kinderopvang is onmisbaar voor een gezonde en evenwichtige ontwikkeling van kinderen. IVN begeleidt, adviseert, coacht en traint kinderdagverblijven, peuterspeelzalen en de buitenschoolse opvang om op locatie de relatie tussen kind en natuur te versterken.

Jong Leren Eten 

Vanuit het programma Jong Leren Eten is er een divers educatie-aanbod beschikbaar voor de kinderopvang. Zoals het educatieve programma 'Smakelijk Moestuinieren'. Moestuinieren is een speelse manier om kinderen te leren dat groenten bij de dagelijkse maaltijd horen én hoe lekker en gezond ze zijn! Ook is er de  site Zaaiplezier! met allemaal tips om moestuinieren tot een succes te brengen. 

Moestuinieren kinderopvang

Modderdag 

Tijdens ModderDag ontdekken kinderen wat modder is, hoe je er mee kunt spelen en wat de verbinding met de aarde voor hen betekent. Honderdduizenden kinderen in binnen- en buitenland zijn tegelijkertijd actief bezig met natuur.

Accepteer cookies

Trainingen en workshops 

Er is een landelijk aanbod aan trainingen en workshops dat we ook in Fryslân kunnen verzorgen: www.ivn.nl/kinderopvang

Wat kan IVN voor mij doen? 

Wil je meer weten over wat IVN Fryslân voor je kan betekenen op het gebied van kinderopvang of heb je vragen of een leuk idee? Neem dan contact op met Agnes Bakker