Jongeren Voedselcongres

Let op: door de huidige coronamaatregelen, hebben we het Voedselcongres van 17 april helaas moeten annuleren en kan deze dit schooljaar helaas niet meer plaatsvinden

Voor de leerlingen die met voedselopdrachten aan de slag zouden gaan, is een alternatieve opdracht bedacht: de kookchallenge

Over het Voedselcongres 

Het Jongeren Voedselcongres wordt georganiseerd in opdracht van de Jong Leren Eten makelaars uit de provincies Groningen, Drenthe en Fryslân. Jong Leren eten is een programma waarin rijk, provincies, onderwijs en maatschappelijke organisaties samenwerken. Het doel is om kinderen en jongeren meer structureel in aanraking te laten komen met informatie en activiteiten over voedsel. Met als uiteindelijk doel dat kinderen en jongeren leren om gezonde én duurzame keuzes te maken.

Op het Jongeren Voedselcongres komen jongeren uit de drie noordelijke provincies samen in het Abe Lenstra Stadion om hun ideeën en producten rond gezonde en duurzame voeding te presenteren. Ze hebben in de periode voorafgaand aan het congres gewerkt aan een vraagstuk rond dit thema in opdracht van een bedrijf, instelling of overheid. De opdrachten liepen uiteen van voedselverspilling tegengaan in de eigen kantine het promoten van een gezonde snack in de sportkantine.  

Waarom zou je als bedrijf, instelling of overheid naar dit congres moeten komen? 

  1. Jongeren maken kennis met de voedselwereld en worden zo verleid tot een vervolgopleiding of baan in de foodsector, misschien wel bij jouw organisatie. 
  2. Opdrachtgevers hebben belang bij slimme, creatieve en innovatieve oplossingen. Jongeren zijn in staat om buiten de kaders te denken en met verrassende oplossingen en/of ideeën te komen. Tijdens het congres ben je even toeschouwer in de wereld van de jongeren en kun je je laten inspireren door hun creatieve en out of the box ideeën. 
  3. Jongeren zijn de toekomst. Als je ze middels een opdracht of vraagstuk bewuster en enthousiast kunt maken voor een gezonde en duurzame voedselkeuze, levert dat een positief effect op voor een duurzame toekomst.  
  4. Je kunt met de aanwezige docenten van de deelnemende scholen in gesprek over hoe zij kunnen helpen bij jouw vraagstuk over voedsel. En wellicht al concrete afspraken maken om de komende jaren samen te gaan werken.    

Aanmelden kan tot 10 april via dit formulier.