Friesland
Kind & Natuur
Op
donderdag27okt202209:30

Ontdek natuur op de BSO

Inspiratiebijeenkomst voor pedagogisch medewerkers

Kom zelf ervaren hoe je de natuur kunt beleven op jouw BSO en ontvang een leuke IVN Ontdek-box! Dan bekijken kinderen op jouw locatie straks mini-beestjes met een loepje, maken ze hun eigen natuurparfum, herkennen bomen en helpen de dieren een handje... Deze workshop wordt georganiseerd voor BSO's in de provincie Friesland. 

Natuur doet kinderen goed! Buiten zijn, spelen in het groen en onbevangen de natuur ontdekken helpt kinderen in de ontwikkeling van hun zintuigen, motoriek, sociale vaardigheden en creativiteit. Door kinderen al jong de natuur te laten beleven, leggen we een basis voor de liefde en zorg ervoor.

Zelf buitenactiviteiten organiseren 

Wil je zelf ervaren hoe je de natuur kunt beleven op jouw BSO? Doe dan mee aan de inspiratiebijeenkomst ‘Ontdek natuur op de BSO’. In deze workshop gaan we aan de slag met de IVN Ontdekbox ‘Natuur op de BSO’ en geven je op die manier praktische handvatten hoe je zelf buitenactiviteiten kunt organiseren. Bijvoorbeeld bij jouw BSO of in een parkje of stukje groen bij jullie in de buurt. Na afloop krijg je deze IVN Ontdekbox - met 17 activiteiten voor natuurbelevenissen in alle seizoenen - cadeau! In de box zitten onder andere doe-kaarten en materialen zoals loepjes, insectenvangpotjes, verrekijker, boommeter en zoekkaarten.

Aanmelden 

Agenda Herstel Biodiversiteit 

Agenda biodiversiteit Friesland Samen met partners maakte de provincie Fryslân een agenda voor het herstel van de biodiversiteit. Met behulp van deze agenda ontwikkelen ze een programma om de biodiversiteit een handje te helpen. Dat kunnen nieuwe natuurprojecten zijn, projecten die te maken hebben met educatie over biodiversiteit, maar bijvoorbeeld ook het aan elkaar koppelen van bestaande initiatieven. Deze workshop voor BSO's in Friesland wordt mogelijk gemaakt door deze agenda. 

Algemene informatie

donderdag 27 oktober 2022 - 09:30 tot 11:00
Locatie: 
BSO It Mienskar Akkrum
Nederland
Contactpersoon: 
Google Maps image