Word biodiversiteit ambassadeur in Flevoland

Gezocht: Flevolanders, met een groen hart 💚

Woon je in Flevoland en ben je actief bezig met het vergroenen van je omgeving? IVN Flevoland nodigt je uit om jouw verhaal te vertellen. Onderhoud je bijvoorbeeld samen met je buren een stukje plantsoen of een buurt-moestuin, tel je samen vogels tijdens de jaarlijkse vogeltelling of help je je buren om de tegels in hun tuin te vervangen door bloeiende planten? Wil je ook je buurtgenoten inspireren en activeren, dan zoeken wij jou! 

Ons doel is om het verhaal van biodiversiteit* in Flevoland breed te vertellen. Daarvoor bouwen we een netwerk: om elkaar beter te vinden, ervaringen uit te wisselen, samen activiteiten uit te voeren, het wiel niet opnieuw uit te vinden. We bouwen aan een netwerk van individuen, groepen en organisaties die een rol willen spelen bij het verspreiden van de biodiversiteit-boodschap. Dit netwerk wordt ondersteund door provincie Flevoland, de Flevolandse gemeenten en IVN Flevoland.

Wat doet een Biodiversiteits-Ambassadeur in Flevoland?

Samen met de andere Biodiversiteits-Ambassadeurs ga je bewoners enthousiasmeren en activeren bij het vergroenen van hun tuin. Je organiseert activiteiten om buurtbewoners te enthousiasmeren in hun eigen omgeving zoals in de straat, bij scholen en buurtcentra. Je hebt contact met diverse organisaties, zoals scholen, buurtverenigingen of een scouting om ook hen warm te maken enthousiasmeren voor het vergroenen van de directe omgeving. Door de lessen die je hebt gekregen van IVN Flevoland en door je eigen kennis kan je goed vertellen waarom biodiversiteit zo belangrijk is. Je beantwoordt vragen van bewoners over het belang van groen voor de buurt. Je verzamelt inspirerende voorbeelden en groene verhalen om vervolgens te verspreiden via het biodiversiteitsplatform.


Wat bieden we?

Daarnaast natuurlijk de voldoening dat je iets kunt betekenen voor de natuur en maatschappij in je stad/dorp. Wij geven jou handvatten om je (groene) talenten verder te ontwikkelen en ideeën uit te werken.
Heb je nog vragen of wil je meer informatie? Neem contact op met Esther Dol of Ilse Suijkerbuijk via Flevoland@ivn.nl

 

Meld je aan als ambassadeur

 * Biodiversiteit is een term die we gebruiken om de soortenrijkdom van de natuur aan te duiden. Het gaat daarbij om de grote verscheidenheid aan dieren, planten, leefgebieden en genen en al hun onderlinge relaties. Van bloemen, bijen, wormen en vogels in onze tuinen tot de bomen. De verscheidenheid aan soorten maakt onze planeet bewoonbaar en mooi. Ieder van ons kan de biodiversiteit een beetje helpen, bekijk deze Flevoland Bloeit website om te lezen wat jij kan doen!