Voedseleducatie

Veel kinderen, jongeren en hun ouders weten niet waar hun voedsel vandaan komt en waarom gezond eten belangrijk is. Scholen en de kinderopvang zijn fantastische plekken om kinderen actief in contact te brengen met gezond eten. IVN Flevoland, Stad & Natuur, Jong Leren Eten Flevoland, Aeres en GGD Flevoland hebben daarom een laagdrempelige voedseleducatie-aanbod ontwikkeld voor basisscholen in Flevoland. Voor het voortgezet onderwijs en de kinderopvang ontwikkelden we inspiratiewaaiers. Ons doel? Alle kinderen en jongeren in Flevoland gaan op voedselontdekkingstocht, zodat zij leren om zelf gezonde en duurzame voedselkeuzes te maken.

Unieke voedsellessen voor het basisonderwijs Voedseleducatie

Het voedseleducatie-aanbod voor het basisonderwijs bestaat uit zes unieke Flevolandse voedsellessen voor groep 1 t/m 8. Denk aan paddenstoelen kweken, boerenkoolwafels bakken of een bezoek aan de fruitteler. De lessen vinden plaats op school, rond school en op locatie.

Bekijk het volledige voedseleducatie-aanbod in de flyer!

Boek het aanbod voor Almere hier.
Boek het aanbod voor Zeewolde hier.
Boek het aanbod voor Noordoostpolder hier.
Boek het aanbod voor Lelystad hier.
Boek het aanbod voor Dronten hier.


In dit filmpje leggen leerlingen, leerkrachten en wethouders waarom ze voedseleducatie leuk én belangrijk vinden.

Inspiratiewaaier voor het voortgezet onderwijs

Met de inspiratiewaaier ‘Voedseleducatie Flevoland’ inspireren we docenten om hun eigen voedselleertraject te ontwikkelen. In de waaier komen mooie voorbeelden tot leven en worden docenten in contact gebracht met lokale bedrijven en organisaties die interessante praktijkvragen hebben aan leerlingen.

Download de inspiratiewaaier hier.

Inspiratieflyer voor de kinderopvang

Flyer voedsel ontdekken kinderopvangVoor de Flevolandse kinderopvang is de inspiratieflyer "Voedsel ontdekken in de kinderopvang Flevoland" ontwikkeld. In deze flyer staan verschillende mogelijkheden voor de kinderopvang rondom voedsel. Ga samen moestuinieren, speel het Smaakspel en doe mee aan ‘Gezond Smikkelen’. Of trek allemaal je laarzen aan en maak kennis met één van de vele boerderijen die Flevoland rijk is.

Smakelijke ontdekkingsreis gewenst! Download hier de flyer.

Meer weten?

We vertellen je graag meer! Neem contact op met IVN Flevoland.

IVN Flevoland, Stad & Natuur, Jong Leren Eten Flevoland, Aeres en GGD Flevoland werken aan een voedseleducatie-aanbod voor alle scholen in Flevoland. Dit project is mede mogelijk gemaakt door kennisprogramma DuurzaamDoor en in samenwerking met Flevolandse gemeenten.

DuurzaamDoor