Over Stappenplan groen schoolplein Flevoland

IVN Flevoland droomt van een natuurlijke, gezonde speel- en leerruimte op elke Flevolandse basisschool. Om die droom dichterbij te brengen, helpen we scholen met een stappenplan naar een groen schoolplein.

Op een groen schoolplein krijgen leerlingen de ruimte om te bewegen en te spelen in een uitdagende en groene omgeving. Maar groene pleinen dragen niet alleen bij aan de gezondheid en het welzijn van de kinderen. Een groen plein vermindert namelijk ook hittestress in de zomer en wateroverlast in natte periodes. Ook de biodiversiteit in de omgeving wordt vergroot. Er komt meer ruimte voor planten en dieren.

Het stappenplan

Ga aan de slag met het stappenplan groen schoolplein Flevoland en bereik in 8 stappen jullie nieuwe groene plein.

Stap 1: Projectteam

Stap 2: Anderen betrekken

Stap 3: Dromen formuleren en ideeen verzamelen

Stap 4: Ontwerpen

Stap 5: Financiering

Stap 6: Aanleg

Stap 7: (Educatief) Gebruik

Stap 8: Veiligheid en onderhoud

Inspiratie

Ga met ons mee op digitale schoolpleinsafari en ontdek wat andere scholen in Flevoland al gedaan hebben aan vergroening. Samen met onze kinderdirecteur Roxanne gingen we op pad langs vier Flevolandse pleinen en in gesprek met de schooldirecteuren.

Ga mee op digitale schoolpleinsafari

Op zoek naar meer foto's van pleinen

Ons lijkt het mooi om zoveel mogelijk groene schoolpleinen in kaart te brengen. Dit om te laten zien hoe je van schoolpleinen groene speel- en leerplekken kunt maken. Staat jouw groene schoolplein er niet op? Stuur dan een e-mail naar flevoland@ivn.nl. Vermeld hierin de naam, het adres en stuur vooral ook foto's mee.

Groene Revolutie

Iedereen kan een steentje bijdragen om van de Flevolandse pleinen groene speel-  en leerplekken te maken. Denk bijvoorbeeld aan het aanleggen, het onderhoud of een financiële bijdrage. Sluit je aan bij de Groene Revolutie.

Sluit je aan

Liever niet in de actiemodus, maar vind jij net als IVN een groen plein belangrijk voor alle Flevolandse kinderen? Laat het ons weten.

Het stappenplan groen schoolplein Flevoland wordt mede mogelijk gemaakt door subsidie van provincie Flevoland.