Projecten

Naast alle publieksactiviteiten, cursussen en werkgroepen vanuit de 5 Flevolandse vrijwilligersafdelingen is IVN Flevoland met een team van beroepskrachten ook projectmatig actief. Al onze projecten zijn op provinciaal, regionaal of gemeentelijk niveau en sluiten aan bij de missie van IVN.

Natuur & Gezondheid

Natuur is gezond! Het is goed voor de ontwikkeling, verhoogt geluk en vermindert stress. Steeds meer onderzoeken onderstrepen de positieve effecten van natuur op de gezondheid. Helaas is de afstand tussen mens en natuur nog nooit zo groot geweest als nu. IVN wil deze afstand verkleinen door jong en oud vaker in contact te brengen met de natuur.

Natuur & GezondheidIn Flevoland lopen onder andere de volgende projecten rondom dit thema:

Kind & Natuur

IVN werkt aan een (be)leefwereld waar contact tussen kind en natuur vanzelfsprekend is, zodat ze spelenderwijs een band opbouwen met de natuur. Zo planten we het zaadje voor een nieuwe, natuurbewuste generatie, want jong geleerd is oud gedaan. Goed voor het kind en goed voor de natuur dus!

Kind & NatuurIn Flevoland lopen onder andere de volgende projecten rondom dit thema:

Natuur in de Buurt

IVN zet zich in voor natuur in iedere buurt. Dichtbij: in een park om de hoek, het schoolplein of de achtertuin. Samen met bewoners en gemeenten willen we buurten groener, socialer en gezonder maken. Dat is hard nodig, want steeds meer mensen leven in verstedelijkt gebied. Wij gunnen iedereen natuur op loopafstand: om te beleven, om van te leren en om je mee te verbinden.

Natuur in de BuurtIn Flevoland lopen onder andere de volgende projecten rondom dit thema:

Natuur & Recreatie

Recreatie in de natuur versterkt de band tussen mens en natuur. Tegelijkertijd is het belangrijk dat door natuurrecreatie geen schade ontstaat aan de natuur. Daarom werkt IVN aan het vergroten van draagvlak voor de instandhouding van de Nederlandse natuur, zodat we daar nu en in de toekomst van kunnen blijven genieten.

Natuur & RecreatieIn Flevoland lopen onder andere de volgende projecten rondom dit thema: