Flevoland
Kind & Natuur
woensdag03mrt2021

Kinderdirecteur Roxanne onderzocht wat niet kan missen op groene schoolpleinen

Roxanne Salehi (9) is de Kinderdirecteur Natuur & Duurzaamheid van Flevoland. Ze zit op ecologische basisschool de Verwondering en zet zich in om de natuur nog dichter bij kinderen te brengen. Net zoals IVN Flevoland droomt zij dat alle kinderen kunnen spelen op een groen schoolplein. En wie kan er nou beter advies geven over schoolpleinen dan de kinderen die erop spelen?

Daarom ging Roxanne aan de slag om te onderzoeken waarom een groen plein eigenlijk zo belangrijk is, en welke onderdelen echt niet kunnen missen op een groen plein. Roxanne vertelt: ‘Een groen schoolplein, dat willen alle kinderen. Ik heb wat ideeën in een collage gezet. Een klein stuk tegels eruit en wat groens erin maakt al verschil.’

In de collage laat ze zien wat haar ideeën en tips over een groen schoolplein zijn. Roxanne geeft inspirerende voorbeelden zoals een wilgenhut, buitenlokaal en een eettuintje. Maar een groen schoolplein is volgens haar niet alleen een fijne plek voor kinderen. Ook beestjes en insecten kunnen goed leven op het plein, als ze daar de ruimte voor krijgen. Wilde bloemen helpen daarbij. Bekijk Roxanne’s collage voor al haar tips.

Collage kinderdirecteur Roxanne over groene schoolpleinenVoor meer inspiratie volg Roxanne op LinkedIn

Groen schoolplein

Op een groen en gezond schoolplein krijgen leerlingen de ruimte om te bewegen en te spelen in een uitdagende en groene omgeving. Een groen schoolplein prikkelt de fantasie, stimuleert beweging en leert kinderen over het belang van de natuur.

Meer informatie over groene schoolpleinen? Klik hier. Of neem contact op via flevoland@ivn.nl.