Over Natuur- en Duurzaamheidseducatie Flevoland

De droom van IVN Flevoland is een (be)leefwereld waarin kinderen regelmatig buiten zijn, onbevangen de natuur kunnen ontdekken en leren over duurzame en gezonde keuzes voor nu en voor in de toekomst. Dat bevordert hun sociale en creatieve ontwikkeling en zorgt ervoor dat ze opgroeien tot verstandige, natuurbewuste burgers. Veel leerkrachten onderschrijven het belang van natuur- en duurzaamheidseducatie (NDE) en willen er graag meer mee aan de slag.

NDE in Flevoland

Bekijk hier het aanbod van de verschillende gemeenten:
Dronten
Lelystad
Noordoostpolder
Urk
Zeewolde

NDE is het nieuwe NME

Natuur- en duurzaamheidseducatie (afgekort NDE) noemden we tot voor kort natuur- en milieueducatie (NME). De nieuwe benaming geeft beter aan waar we voor staan. Duurzaamheid is vandaag de dag uitgegroeid tot zo’n onmisbaar en veelzeggend concept, dat we ervoor hebben gekozen om het in de benaming van ons totale aanbod op te nemen.

Kinderen maken kennis met natuurHet NDE-platform

Op deze platformpagina kunnen basisscholen en BSO’s in de gemeenten in Flevoland binnen het NDE-scholennetwerk informatie vinden over doeltreffende, gemakkelijk te gebruiken middelen en laagdrempelige (buiten)activiteiten. Deze worden aangeboden door IVN en onze Flevolandse NDE-partners en mogelijk gemaakt door de gemeenten.

Je vindt op het platform het actuele educatieve aanbod terug in onder andere de NDE-gidsen en onze kwartaalkalender met groene themadagen voor scholen. Meld je daarnaast aan voor onze nieuwsbrief om altijd op de hoogte te zijn van actualiteiten, innovatieve ontwikkelingen, leuke tips en praktische ideeën op het gebied van NDE.

Contact

Wil je meer weten over natuur- en duurzaamheidseducatie op school of over het NDE-scholennetwerk in jouw gemeente? Neem dan contact op met IVN Flevoland.