NDE-partners

In Flevoland werken veel organisaties mee aan natuur- en duurzaamheidseducatie. Zij zijn de trotse aanbieders van educatieve middelen en activiteiten door de hele regio.

Touringcarvervoer Groengrijs

Een van onze NDE-partners is Groengrijs. De vereniging verzorgt touringcarvervoer, gericht op initiatieven en mensen met een krap budget. Onder andere:

  • Natuurbeschermingsorganisaties
  • Sociaal-culturele en recreatieve excursies
  • Buurtcentra, scholen, zorgcentra, gehandicapten organisaties

"De Groengrijs bus van de Vereniging Groengrijs, een initiatief van Stichting ZuiderAmstel in beweging, richt zich op sociaal-maatschappelijke organisaties en initiatieven. Dat varieert van zorgcentra tot gehandicaptenorganisaties, van jeugdverenigingen en vluchtelingenorganisaties tot culturele verenigingen, natuurbeschermingsorganisaties, buurtcentra, scholen en gemeentelijke initiatieven als Amsterdam Stadspas.

De Groengrijs bus is een ideële, mobiele ontmoetingsplaats voor mensen van alle leeftijden die graag gezamenlijk sociaal-culturele en recreatieve excursies en reizen ondernemen. We richten ons vooral op mensen met een krap budget en vinden dat iedereen ongeacht leeftijd, budget, mobiliteit en gezondheid de mogelijkheid moet hebben om er eens op uit te gaan. Een betaalbaar dagje uit is niet alleen de manier om er eens even helemaal uit te zijn (schoolreisjesgevoel), contacten te leggen (voorkomen eenzaamheid), maar zet mensen aan tot bewegen, brengt mensen dichter bij de natuur (gezond voor lijf en geest), laat ze genieten van kunst en cultuur en leert jongeren en mensen met een migratie achtergrond op een ontspannen manier kennismaken met Nederland (educatie). De dagtochten worden uitgevoerd met touringcars en minibussen, die ook toegankelijk zijn voor iedereen die vanwege leeftijd of een lichamelijke beperking minder mobiel is."

Meer weten over de mogelijkheden in Flevoland? Neem dan contact op met de coördinator voor Flevoland; Jan Hartog via groengrijs-flevoland@solcon.nl.