Meer biodiversiteit in Flevoland

We willen allemaal meer biodiversiteit in Flevoland. Maar waar begin je dan? ‘Begin dichtbij’ is de tip van onze regiodirecteur Joline de Weerdt. Iedereen kan aan de slag en daarvoor deelt Joline een aantal ideeën, van klein voor in de tuin tot groot genoeg voor op een bedrijventerrein.

Groen dichtbij

We beginnen in je eigen tuin. Maak in je eigen tuin of balkon ruimte voor meer groen. Zorg voor variatie in bomen, heesters, bloemen en kruiden. Er zijn tegenwoordig kant-en-klaarpakketten om het makkelijker te maken. Kijk bijvoorbeeld eens naar een Tuiny Forest. Dat is een bos op tuinformaat met bomen, struiken en zaden die oorspronkelijk ook in Nederland voorkomen.

Gemeenten, scholen en bedrijven

Ook gemeenten, scholen en bedrijven kunnen bijdragen aan biodiversiteit. Laat je inspireren door groene schoolpleinen, Tiny Forests en voedselbossen. Groen is goed tegen hittestress en verdroging, goed voor vlinders, vogels en bodemleven. En ook nog eens mooier dan tegels! Iedereen kan aan de slag! Deze video is onderdeel van een reeks over biodiversiteit in Flevoland. Joline kreeg het stokje van gedeputeerde Harold en geeft hem door aan Waterschap Zuiderzeeland.

Bekijk hier de video met gedeputeerde Harold Hofstra (Provincie Flevoland) Bekijk hier de video met Jo Caris (Waterschap Zuiderzeeland)

Aanhakers: groene jaarkalender

Een jaar kan er niet groen genoeg uitzien. Er zijn een heleboel dagen waar je op kunt aanhaken. Zodat je nooit meer een groene dag mist, hebben we een Groene Jaarkalender gemaakt. 

Groene Jaarkalender 2022