Over IVN op de Floriade

Vanaf 14 april t/m 9 oktober 2022 is Almere een half jaar lang het podium voor de wereldtuinbouwtentoonstelling Floriade Expo 2022 met als thema ‘Growing Green Cities’. Bij IVN weten we daar wel raad mee en dat willen we je laten ontdekken.

Bekijk alle Floriade-activiteiten van IVN

Met de klas naar de Floriade

Op de Floriade kun je bij ons langskomen voor een les over bodemdieren, het leven in de slootjes en over inheemse bossen. We zijn in de volgende weken te vinden op de Floriade:

  • Week 20 van 16 – 22 mei |leven in en rondom slootjes & inheemse bossen
  • Week 21 van 23 – 29 mei | leven in en rondom slootjes & inheemse bossen
  • Week 36 van 5 – 11 september | bodemdieren & inheemse bossen
  • Week 37 van 12 – 8 september | bodemdieren & inheemse bossen
     

Kinderen laten ontdekkenDaarnaast is er speciaal voor het basisonderwijs een Floriade Kids Expeditie route waarmee je met de hele klas over het park kan speuren. Ook is er een leuke kindertheatervoorstelling, ontwikkeld door Theatergezelschap BonteHond.

Ga op schoolreis naar Floriade

Gelukkig hoef je niet te wachten tot Floriade Expo 2022 om alvast aan de slag te gaan met dit onderwerp. De voorpret kan nu al beginnen!

Tip 1: Flevolandse scholen kunnen in de NDE-gids lessen en activiteiten vinden die perfect aansluiten op de vier subthema’s van de Floriade. Laat de kinderen groen, voeding, gezondheid en energie ontdekken! Mooi ter voorbereiding of afsluiting van een bezoek aan de Floriade. Bekijk het aanbod in de digitale NDE-gids.

Download Flevolandse les suggesties

Tip 2: Floriade heeft samen met Stad & Natuur en uitgeverij Young & Connected (bekend van ‘Kidsweek in de Klas)’ aansprekende, interactieve lesprogramma’s ontwikkeld waarmee basisschoolklassen spelenderwijs meer kunnen leren over duurzaamheid. Bekijk de gratis Floriade lesprogramma's.

Tot in mei of september op de Floriade!
Slootjes workshopIVN op de Floriade wordt mede mogelijk gemaakt door subsidie van provincie Flevoland.