Flevoland
Natuur in de Buurt
Vanaf
donderdag14apr202210:00

Prikkel je zintuigen en raak geïnspireerd tijdens Floriade Expo 2022

Vanaf 14 april 2022 is Almere een half jaar lang hét podium voor de wereldtuinbouwtentoonstelling Floriade Expo 2022. Stap in de wereld van groene steden van de toekomst. Proef, voel, ruik en ontdek alles wat de tuinbouw te bieden heeft en maak kennis met goede ideeën van over de hele wereld over een groene en gezonde stad.

Dwaal door kassen, tuinen en proef al het lekkers dat de natuur te bieden heeft. Een ontdekkingstocht langs verrassende attracties, innovatieve inzendingen van over de hele wereld, inspirerende evenementen, een unieke bomen- en plantenverzameling en nog véél meer.

Inspiratie voor groener en gezonder leven

Een dagje Floriade Expo 2022 is méér dan genieten van pracht en groen. Het is ook een plek van inspiratie. Hoe kunnen bomen en planten het leven in de stad aangenamer maken? En hoe kunnen we voeding duurzamer verbouwen? Schone energie opwekken om een gezonde leefomgeving te creëren? Het zijn thema’s die steeds meer mensen bezighouden en die steeds vaker hun toepassing vinden in ons dagelijks leven.

Floriade in de klas

Op zoek naar een leuk en leerzaam dagje uit voor de hele klas, school of opleiding? Voor zowel basisonderwijs, voortgezet onderwijs en hoger onderwijs is een bezoek aan de Expo een echte aanrader. Speciaal voor het basisonderwijs is er een Floriade Kids Expeditie route waarmee je met de hele klas over het park kan speuren. Ook is er een leuke kindertheatervoorstelling, ontwikkeld door Theatergezelschap BonteHond. 

Floriade kinderenGelukkig hoef je niet te wachten tot Floriade Expo 2022 om alvast aan de slag te gaan met dit onderwerp. De voorpret kan nu al beginnen!

Tip 1: Floriade heeft samen met Stad & Natuur en uitgeverij Young & Connected (bekend van ‘Kidsweek in de Klas)’ aansprekende, interactieve lesprogramma’s ontwikkeld waarmee basisschoolklassen spelenderwijs meer kunnen leren over duurzaamheid. Bekijk de gratis Floriade lesprogramma's.

Tip 2: Flevolandse scholen kunnen in de NDE-gids lessen en activiteiten vinden die perfect aansluiten op de vier subthema’s van de Floriade. Laat de kinderen groen, voeding, gezondheid en energie ontdekken! Mooi ter voorbereiding of afsluiting van een bezoek aan de Floriade. Bekijk het aanbod in de digitale NDE-gids.

Unieke kans

De wereldtuinbouwtentoonstelling Floriade vindt maar één keer in de tien jaar plaats. Mis het dus niet. Kom vanaf 14 april 2022 naar Almere en dompel je onder in het groen. Meer informatie en tickets op floriade.com

Algemene informatie

donderdag 14 april 2022 - 10:00 tot zondag 9 oktober 2022 - 19:00
Dagelijks geopend van 14 april t/m 9 oktober 2022. Openingstijden: 10.00 – 19.00 uur
Locatie: 
Floriade
Archerpad 8
1324 ZZ Almere
Nederland
Google Maps image