Flevoland
Schone Rivieren
Op
zaterdag05mrt202209:00

Opruimacties langs de Flevolandse Randmeren in Dronten en Zeewolde

Gemeenten Dronten en Zeewolde gaan samen met bewoners de strijd aan tegen plastic afval op de oevers van de Randmeren. Samen met IVN Flevoland zoeken zij sport- en cultuurverenigingen die op zaterdagochtend 5 maart afval willen opruimen.

In elke gemeente is er plek voor vijf verenigingen. De groepen krijgen ieder een stuk van 1 tot 2 kilometer oever toegewezen om schoon te maken. In ruil voor hun inzet ontvangen de verenigingen 100 euro voor de clubkas. Verenigingen die willen helpen, konden t/m 13 februari aanmelden voor de opruimactie.

Informatiebijeenkomst op 17 februari

Op 17 februari organiseren wij ’s avonds van 20.00 – 21.00 uur een informatiebijeenkomst voor de contactpersonen van alle verenigingen die meedoen. Deze bijeenkomst vindt online plaats via Teams. Het is belangrijk dat de contactpersoon van jullie verenging die avond beschikbaar is.

Schone Randmeren

Het is voor het eerst dat er opruimacties worden georganiseerd langs de Randmeren. De opruimacties langs de Randmeren worden mogelijk gemaakt door IVN Flevoland, Provincie Flevoland en gemeenten Dronten en Zeewolde. Er wordt nauw samengewerkt met Rijkswaterstaat, Waterschap Zuiderzeeland, landschapsbeheerders en andere lokale netwerken.

De opruimacties langs de Flevolandse Randmeren zijn onderdeel van Schone Rivieren, een initiatief van IVN Natuureducatie, Stichting De Noordzee en Plastic Soup Foundation. Het doel van Schone Rivieren: plasticvrije rivieren in 2030. Naast de opruimacties loopt ook een grootschalig meerjarig afvalonderzoek met behulp van citizen science. Dat is dataverzameling door vrijwilligers voor wetenschappelijk onderzoek. De resultaten uit het onderzoek worden gebruikt om beleidsmakers en bedrijven aan te spreken om beleid aan te scherpen en lekkages te stoppen. Kijk op schonerivieren.org.

Algemene informatie

zaterdag 5 maart 2022 - 09:00 tot 12:00
Locatie: 
Dronten & Zeewolde
Nederland