Flevoland
Schone Rivieren
Op
zaterdag06nov202109:00

Opruimacties langs de Flevolandse Randmeren

Gemeenten Dronten en Zeewolde gaan samen met bewoners de strijd aan tegen plastic afval op de oevers van de Randmeren. Samen met IVN Flevoland zoeken zij sport- en cultuurverenigingen die afval willen opruimen. 

Meedoen?

Dit najaar gaan de opruimacties in Dronten en Zeewolde helaas niet door. Begin 2022 zal een nieuwe actie worden georganiseerd. Meer informatie volgt binnenkort.

De opruimacties staan gepland in november. Op zaterdag 6 november wordt er opgeruimd in gemeente Dronten en op zaterdag 13 november in Zeewolde. Op donderdagavond 28 oktober wordt er voor de contactpersonen een online informatiebijeenkomst georganiseerd. De groepen krijgen ieder een stuk van 1 tot 2 kilometer oever toegewezen om schoon te maken. Verenigingen kunnen t/m 24 oktober aanmelden voor de opruimactie. In elke gemeente is er plek voor vijf verenigingen. Bij meer dan vijf aanmeldingen vindt er een selectie plaats.

Schone Randmeren

Het is voor het eerst dat er opruimacties vanuit Schone Rivieren worden georganiseerd langs de Randmeren. De opruimacties langs de Randmeren worden mogelijk gemaakt door IVN Flevoland, Provincie Flevoland en gemeenten Dronten en Zeewolde. Er wordt nauw samengewerkt met Rijkswaterstaat, Waterschap Zuiderzeeland, landschapsbeheerders en andere lokale netwerken.

De opruimacties langs de Flevolandse Randmeren zijn onderdeel van Schone Rivieren, een initiatief van IVN Natuureducatie, Stichting De Noordzee en Plastic Soup Foundation. Het doel van Schone Rivieren: plasticvrije rivieren in 2030. Naast de opruimacties loopt ook een grootschalig meerjarig afvalonderzoek met behulp van citizen science. Dat is dataverzameling door vrijwilligers voor wetenschappelijk onderzoek. De resultaten uit het onderzoek worden gebruikt om beleidsmakers en bedrijven aan te spreken om beleid aan te scherpen en lekkages te stoppen. Kijk op schonerivieren.org.  

Algemene informatie

zaterdag 6 november 2021 - 09:00 tot zaterdag 13 november 2021 - 12:00
Locatie: 
Dronten & Zeewolde
Nederland