Flevoland
Voor IVN leden
Op
zaterdag14mei202210:00

IVN in Flevolanddag

Speciaal voor alle IVN'ers in Flevoland organiseren we de IVN in Flevolanddag. Een dag om te laten zien dat we trots zijn op hoe én dat we mens en natuur dichterbij elkaar brengen.

Ik meld me aan

Op zaterdag 14 mei 2022 nodigen we alle Flevolandse IVN'ers van harte uit voor de IVN in Flevolanddag.

Zaterdag 14 mei, 10:00-14:30 uur
Bij IVN Zeewolde, Dasselaarweg 29, 3896 LT Zeewolde
Voor Flevolandse IVN-leden

Programma

  • 09:30-10:00 - Inloop
  • Gezamenlijke start
  • Korte presentaties van de Natuurgidsen
  • Workshop ronde 1
  • Lunch*
  • Workshop ronde 2
  • Gezamelijke afsluiting

*Tijdens de IVN in Flevoland dag wordt een vegetarische lunch verzorgd. Overige dieetwensen graag vermelden op het aanmeldformulier.

Workshops

Tijdens de IVN in Flevolanddag zijn er twee workshoprondes. Op het aanmeldformulier kun je aangeven aan welke workshops je wilt deelnemen.

Workshopronde 1

Eten uit de natuur - Door IVN Lelystad, Lenie de Wilde
Verwondering, beleving komt vanzelf bij een wandeling op zoek naar planten die eetbaar zijn. De zintuigen, met name smaak en reuk, maken het duidelijk en herkenbaar. Het is lekker en een bron aan vitamines. Zo in het vroege voorjaar: speenkruid,look zonder look die veel vitamine C bevatten. In ieder seizoen vind je eetbare planten,  bessen, noten. Zeer uitnodigend om er een salade, pesto of stamppotje van te maken. Het samen zoeken en uitwisselen van ideeën vormen al een basis om er gezamenlijk naar te gaan kijken.

Trekvogels - Door IVN NOP, Olaf Persoon
De workshop staat in het teken van Wereld Trektvogeldag.

Hoe start je project Natuurkoffer? - Door IVN Dronten, Muriel Vorsselman & Gabriëlle Rijbroek
Tijdens deze workshop ga je zelf aan de slag om te ontdekken hoe je de zintuigen van de oudere mens kunt aanspreken.

  • welk materiaal uit de natuur kun je gebruiken?
  • hoe deel je de workshop in?
  • hoe om te gaan met ouderen met dementie.

Project Natuurkoffer:   even een blij momentje schenken!

Workshopronde 2

Zonnedroger voor kruiden, bloemen en appelschijfjes - Door IVN Almere, Jan van den Bos
ZonnedrogerIn deze workshop wil ik de deelnemers meenemen in het proces om een zonnedroger te maken en daarnaast aangeven wat je er dan mee kunt doen en hoe de droger een aanleiding is om in gesprek te komen over bijvoorbeeld duurzaamheid.

Na de workshop heb je geen zonnedroger, want over het maken doe je echt wel wat langer, maar wel een idee hoe je er een zou kunnen maken en waar je dan allemaal aan moet denken.

In Almere hebben wij nu al een aantal jaren een zogenaamde theeleutdag gehouden. Daarin speelt de zonnedroger een belangrijke rol. Tijdens de workshop houden we ook een theeleutuurtje.

Fotograferen in de natuur - Door IVN Zeewolde, Hans Lodewijk
Het doel van deze workshop is het leren mooie foto's te maken van de natuur. Gevraagd wordt om van te voren een  natuurfoto te maken met je eigen digitale camera (geen smartphone). Na een korte presentatie worden deze foto's tijdens de workshop bekeken en worden er tips gegeven. 

Van Binnenles naar Buitenles - Door IVN Flevoland, Sylvia Neutel
Stoepkrijtles
Tijdens deze workshop neem ik je graag mee hoe je leerkrachten kunt inspireren vaker buiten les te geven. Naast belangrijke natuurlessen kunnen bijvoorbeeld ook taal- en rekenlessen buiten gegeven worden. Veel leerkrachten moeten hier echter nog aan wennen en kunnen wel wat tips gebruiken. Tijdens de workshop delen we enkele voorbeelden hoe je van binnenles naar buitenles gaat, zodat we samen meer leerkrachten kunnen inspireren.

Algemene informatie

zaterdag 14 mei 2022 - 10:00 tot 14:30