Flevoland
Kind & Natuur
Op
donderdag17mrt202219:30

Inspiratiesessie Kinderopvang Voedseleducatie Flevoland

Jouw kinderdagverblijf, peuterspeelzaal, BSO of gastouderopvang is een fantastische plek om kinderen actief in contact te brengen met gezonde voeding. Hoe zorg je ervoor dat de kinderen gezond eten én plezier beleven aan dit thema? Krijg tips, trucs en voorbeelden over voedseleducatie binnen de kinderopvang.

Helaas is het niet meer mogelijk om je aan te melden.

Uitnodiging

Voor wie? Voor iedereen die werkt in de Flevolandse Kinderopvang
Wanneer? Donderdag 17 maart 2022 van 19.30 tot 21.15 uur
Waar? Online, na aanmelding ontvang je een week van te voren de inloggegevens
Kosten? Deelname is gratis
Direct aanmelden? Helaas is de bijeenkomst volgeboekt.

Programma

Programma Voedseleducatie KO

Workshops

Het wordt een interactieve avond met ruimte voor uitwisseling en workshops. Via het aanmeldformulier kun je aangeven aan welke twee workshops je wilt deelnemen.

De boer op
Door Nicolette van de Kamp - Aeres
Doelgroep: BSO
Het is tijd om met je laarzen door de klei te stampen en kennis te maken met een van de vele boerderijen die Flevoland rijk is! Tijdens deze workshop neemt Nicolette je mee op ontdekkingstocht.

Gezonde traktatie
Door Miranda Bron - SKA/Gezonde Kinderopvang
Doelgroep: Alle kinderopvang
Wat is er nu leuker dan een lekkere (verjaardags-)traktatie die ook nog eens gezond is? Krijg tips van Miranda om samen met de kinderen aan de slag te gaan met gezonde traktatie.

Lekker moestuinieren
Door Marieke Dekker - IVN
Doelgroep: Alle kinderopvang
Of je nu een grote tuin hebt of alleen een klein plekje op de vensterbank. Wil jouw kinderopvang iets doen met moestuinieren? In deze workshop geeft moestuincoach Marieke je advies en inspiratie over hoe je moestuinieren op jouw locatie een succes maakt!

Smaakplezier
Door Niky Steendam-Jobse - Smaaklessen/De Voedingsjuf
Doelgroep: Alle kinderopvang
Cre-eet-ief, De Smaakprofessor en Koken is kikkûh! Enkele thema’s om mee aan de slag te gaan op de BSO. Of speel het smaakspel samen met de peuters, ontdek meer over eten, dieren en planten. Niky vertelt je graag meer over de mogelijkheden.

Makkelijk koken
Door Lobke Brouwer - Lobke’s 5 seizoenen
Doelgroep: Alle kinderopvang
Aan de slag met leuke kookactiviteiten samen met de kinderen, maar waar moet je beginnen? Lobke neemt je mee naar de keuken en laat je graag zien hoe je ook samen met de kleintjes aan de slag kunt gaan met (koud)koken.

Algemene informatie

donderdag 17 maart 2022 - 19:30 tot 21:15