Workshop 'Een levende Tuin maak je zelf'

Doelstellingen workshop levende tuinInspiratie & tips voor een groene tuin 

Hoe help je als gemeente inwoners hun tuin te vergroenen? Tijdens de laagdrempelige workshop “Een levende tuin maak je zelf” leren bewoners op een praktijkgerichte en inspirerende manier hoe zij hun tuin groener, natuurlijker en diervriendelijker kunnen maken. Met als resultaat: meer biodiverse tuinen in jouw gemeente, die niet alleen een plek bieden aan allerlei soorten wilde dieren en planten, maar bovendien verkoeling geven op warme dagen en water opvangen bij hoosbuien.

Hoe werkt het?

Gemeenten kunnen bij IVN Natuureducatie de workshop ‘Een levende tuin maak je zelf’ afnemen voor hun bewoners. Er is plaats voor 8 tot 15 deelnemers per workshop. De gemeente zorgt voor een cursusruimte en de werving van deelnemers. IVN Natuureducatie voorziet de gemeenten van een communicatietoolkit ten behoeve van deze werving en zorgt voor een inschrijfformulier en communicatie met workshopdeelnemers. Ook zorgt IVN Natuureducatie in samenwerking met KNNV voor getrainde vrijwillige docenten die de workshops geven en verzorgt IVN Natuureducatie cursusmaterialen voor de docenten en deelnemers. 

De workshop kan gegeven worden voor een enkele gemeente of meerdere gemeenten in een regio. De workshop is geschikt voor beginnende tuiniers. De workshop heeft een interactief karakter met samenwerken, uitwisselen van tuinideeën en toepassen van de theorie door zelf de ideale tuin te schetsen. Tips en aanvullende informatie worden gedeeld op het niveau van de tuinbezitter.

Meer informatie: ivn.nl/operatie-steenbreek/workshop-een-levende-tuin-maak-je-zelf

Voor het stappenplan en de begroting, download de IVN Buurtwaaier.