Webinar Levende Tuin

Doelstellingen Webinar Levende TuinInspiratie & tips voor meer dieren in de tuin 

Hoe help je als gemeente inwoners hun tuin te vergroenen? Tijdens het webinar Levende Tuin leren bewoners met hulp van interactieve werkvormen op een praktijkgerichte en inspirerende manier hoe zij zelf hun tuin groener, natuurlijker en diervriendelijker maken. Met als resultaat: meer biodiverse tuinen in jouw gemeente!

Hoe werkt het?

We organiseren webinars waar maximaal 40 mensen aan deel kunnen nemen. Bij elk webinar zijn twee professionele docenten aanwezig. Een van hen is tevens technische host. Verspreid door heel Nederland is bovendien een pool van 50 vrijwillige docenten beschikbaar om extra te ondersteunen. Zij beantwoorden onder andere in de chat vragen en delen hun ervaring tijdens een vraag & antwoord sessie. Er is ook ruimte voor inbreng van een stadsecoloog. Data voor de webinars worden in overleg gekozen en waar mogelijk gekoppeld aan specifieke wijken of evenementen. Voor de werving stelt IVN Natuureducatie een communicatietoolkit beschikbaar. Daarnaast handelt IVN Natuureducatie de aanmeldingen en deelnemerscommunicatie af. 

De webinars bestaan uit een theoretisch deel, een praktische groepsopdracht en een vraag & antwoord sessies. Voor de uitwerking van de eigen plannen ontvangen deelnemers na afloop een mail met tips en veel gestelde vragen en antwoorden over tuinieren in een levende tuin.

Meer informatie: ivn.nl/operatie-steenbreek/kennismaken-met-een-levende-tuin-webinar

Voor het stappenplan en de begroting, download de IVN Buurtwaaier.