Drenthe
Recreatie
vrijdag05feb2021

Samen zetten we de Koloniën van Weldadigheid op de kaart

met de cursus Gastheerschap!

Landschap en cultuurhistorie spelen een steeds belangrijkere rol bij het kiezen van een vakantiebestemming. Als recreatie- of horecaondernemer kun je daar de vruchten van plukken. Wat maakt het gebied waarin je onderneemt bijzonder? Welke natuur, landschappen en cultuur(historie) typeren jouw omgeving? En hoe kun je deze kennis vertalen naar concrete producten, diensten of arrangementen voor je gasten? Hoe draag je als recreatieondernemer je steentje bij aan de promotie van je gebied? Dit, en nog veel meer, leer je in de cursus Gastheerschap Koloniën van Weldadigheid van IVN, die in het najaar van 2021 start voor recreatieondernemers in en rondom Veenhuizen.

Koloniën van Weldadigheid

De Koloniën van Weldadigheid zijn uniek. Veenhuizen is een van de zeven koloniën waar, door de eeuwen heen, mensenhanden het landschap hebben vormgegeven. Het resultaat is een dynamisch landschap met unieke cultuurhistorie uit vervlogen tijden. Niet voor niets worden de Koloniën dit jaar mogelijk erkend als UNESCO werelderfgoed. Veel partners werken samen om het toerisme in en de beleefbaarheid van het gebied te vergroten. Dit biedt prachtige kansen voor bedrijven in de toeristisch-recreatieve sector.

Gastheren en - vrouwen die bezoekers op de mooiste plekjes wijzen

De cursus ‘Gastheerschap Koloniën van Weldadigheid - Veenhuizen’ bestaat uit 4 dagdelen boordevol informatie en interactie. Samen met andere ondernemers verdiep je je in het ontstaan en de bijzondere inrichting van het landschap. Dit gebeurt met veldexcursies, gastsprekers en opdrachten. Iedere deelnemer ontvangt het boekje ‘De Koloniën van Weldadigheid, een uitzonderlijk experiment'. Na de cursus krijg je als ondernemer het certificaat 'Gastheer/-vrouw Koloniën van Weldadigheid'. 

Samen Veenhuizen en de Koloniën van Weldadigheid op de kaart zetten

Na de cursus werk je verder aan de gezamenlijke promotie en beleving van Veenhuizen, zodat bezoekers de mooiste plekjes kunnen beleven. Daarnaast word je onderdeel van het landelijke netwerk van IVN Gastheren van het Landschap en kun je meedoen aan natuurcampagnes en de ontwikkeling van nieuwe beleefconcepten. 

Een niet te missen cursus voor...

Alle medewerkers van bedrijven en instellingen die met enthousiasme werkzaam zijn in horeca, recreatie en toerisme in en rondom Veenhuizen. Zowel in de dag- als verblijfsrecreatie. Dus heb je een hotel, camping, B&B, theetuin, restaurant, verhuurbedrijf? Verkoop je streekproducten of ben je actief in agrotoerisme? Doe mee en leer meer over Veenhuizen en de Koloniën van Weldadigheid als basis voor je rol als Gastheer of Gastvrouw van het gebied. 

De cursus start in het najaar van 2021 (medio okt/nov) op initiatief van IVN Noord, provincie Drenthe en de gemeente Noordenveld. 

Aanmelden kan via dit online formulier 

Wil je meer weten? Neem contact op met Andre Brasse