Drenthe
Kind & Natuur
dinsdag21jun2022

Provinciale bijeenkomsten Gi-Ga-Groene Kinderboekenweek Drenthe

Ook dit jaar organiseren IVN, K&C en de Bibliotheek inspiratiemiddagen die aansluiten bij het thema van de Kinderboekenweek. Tijdens de inspiratiemiddag krijg je praktische tips en inspirerende workshops om de komende Kinderboekenweek samen met je groep optimaal te beleven. Schrijver Geert Jan Roebers neemt je mee in het thema van de Kinderboekenweek 2022: Gi-Ga-Groen. Hij belicht dit thema vanuit meerdere invalshoeken. Deze middag staat in het teken van natuur, cultuur en literatuur. Naast inspirerende workshops ontvang je ook lesmateriaal om mee aan de slag te kunnen met je leerlingen.  

Programma van deze middagen:

  • Vanaf 15.15 uur inloop
  • 15.30 uur: start en inspirerend moment door IVN
  • 15.55 uur: introductie door schrijver Geert Jan Roebers 
  • 16.25 uur: pauze
  • 16.35 uur: start workshop ronde 1
  • 17.10 uur: start workshop ronde 2
  • 17.45 uur: afsluiting en uitdelen materialen

Workshop de Bibliotheek; aan de slag met informatieve boeken

Hoe zorg je ervoor dat kinderen echte natuurhelden worden? Tijdens deze workshop laten we je ontdekken welke leuke informatieve boeken er allemaal zijn. Hoe vaak gebruik jij ze in de klas? Hoeveel gebruik jij ze bij je lessen?  Zeker bij het thema van de Kinderboekenweek is dit een onderwerp waar wij, als bibliotheek, graag wat dieper op in willen gaan. In deze workshop krijg je inspirerende ideeën om met informatieve boeken aan de slag te gaan.

Workshop K&C en ICO; natuur als bron voor waarneming en verbeelding 

Natuur en cultuur vinden elkaar in de vaardigheden waarnemen en verbeelden. En daar gaan we in deze workshop mee aan de slag. Vanuit wat je kunt zien in de natuur (vormen, kleuren, eigenschappen) geven we je een aantal werkvormen mee om te verbeelden. Zo versterk je de waarneming en voeg je er nieuwe mogelijkheden aan toe. Je gaat praktisch met verschillende werkvormen aan de slag en neemt lesmateriaal mee naar huis. De workshop is een toevoeging op de materialen die IVN en ICO speciaal voor het thema ontwikkelden.

Waar?

Deze inspiratiebijeenkomsten vinden plaats op dinsdag 6 september in De Brinkhof in Norg en op donderdag 8 september in De Veldhoeve in Orvelte. Er mogen maximaal 2 personen per school komen en we werken met volgorde van aanmelding. Er is plek voor 60 personen per locatie. Dus schrijf je via dit formulier in: 

Aanmelden