Drenthe
Kind & Natuur
maandag15nov2021

Nieuwe Jeugdbegeleiders opgeleid in Drenthe

Buitenspelen, frisse lucht en natuur zijn goed voor de mentale en fysieke gezondheid van kinderen. IVN Natuureducatie vindt het belangrijk natuur in de harten van kinderen te brengen. De vereniging verzorgt al vele jaren jeugdnatuuractiviteiten om dit te bereiken. In Drenthe hebben we daarom onlangs weer nieuwe Jeugdbegeleiders opgeleid. We hopen daarmee weer veel kinderen te enthousiasmeren voor natuur.

Binnen het IVN-jeugdwerk is het belangrijk dat de interesse en de belangstelling van het kind centraal staan. Hiervoor zijn goed opgeleide Jeugdbegeleiders hard nodig. De jeugdbegeleider kiest de richting en ondersteunt en begeleidt kinderen in hun zoektocht naar nieuwe natuurervaringen. IVN-afdelingen Hoogeveen en Westerveld zijn in augustus en september gestart met de cursus Jeugdbegeleider. Omdat er zoveel aanmeldingen kwamen, zijn vrijwilligers van IVN op twee locaties bezig gegaan met het geven van de cursus, in Hoogeveen en in Meppel. Subsidie vanuit de Provincie Drenthe maakte de cursus financieel mogelijk.

De cursus had een eigentijds programma met veel kennisoverdracht, zowel natuurkennis, kennis over leeftijdskenmerken als informatie en inspiratie over verschillende werkvormen voor alle leeftijden. Het doel: het opleiden van een groep nieuwe Jeugdbegeleiders die de liefde voor natuur willen overbrengen op de volgende generatie. En dat is gelukt. De cursisten hebben allemaal laten zien dat ze goede natuuractiviteiten kunnen verzorgen. Het is dan ook met heel veel trots dat wij 'onze' nieuwe Jeugdbegeleiders in Hoogeveen op 9 oktober hebben kunnen feliciteren. Voor de cursisten in Meppel was het op zaterdag 13 november zover.