Drenthe
Kind & Natuur
dinsdag16nov2021

Gezocht: deelnemers IVN Schoolgidsencursus

Hoe interesseer ik kinderen voor alles wat er buiten te beleven is? En hoe bereid ik een excursie voor? IVN Noord organiseert in Drenthe een schoolgidscursus, speciaal voor (toekomstige) gidsen die scholen in de gemeente Tynaarlo en/of in het Nationaal Park Drentsche Aa willen begeleiden met een natuuractiviteit in de klas of in het veld. Je leert natuur- en milieu educatieve activiteiten op te zetten en uit te voeren die aansluiten bij de schoolleerplannen en aanvullend zijn op het reguliere onderwijs. Zo kunnen we eraan bijdragen dat meer kinderen in en om school in contact met de natuur komen. Word jij een van onze nieuwe schoolgidsen? 

Inhoud van de cursus 

De schoolgidsencursus bestaat uit 9 lessen, waarin we o.a. ingaan op leeftijdskenmerken en didactiek. We maken kennis met verschillende soorten activiteiten, oefenen met verschillende werkvormen en leren de activiteiten af te stemmen op de leerplannen en kerndoelen van de basisschool. Ook gaan we zelf aan de slag met observatie- en uitvoerende stages en je maakt
samen met medecursist(en) een eindopdracht (excursie of gastles). 

Tijdsinvestering 

De cursus bestaat uit 9 bijeenkomsten (donderdagavond en/of zaterdagochtend). Na succesvolle afronding van de cursus ontvang je het landelijk erkend diploma IVN Schoolgids. 

Locatie en tijden 

De data voor deze opleiding zijn nog niet bekend, omdat we afhankelijk zijn van de huidige maatregelen. Zodra de data bekend zijn, communiceren we dat via deze site. Ook een locatie binnen de gemeente Tynaarlo wordt nog bekend gemaakt. 

Kosten 

De opleiding kost € 50,- voor IVN-leden. Voor niet leden kost de opleiding € 75,- incl. IVN lidmaatschap. Dit is inclusief lesmateriaal.

Word jij één van onze gidsen? 

Wil je weten of de cursus iets voor jou is of wil je je aanmelden? Neem dan contact op met Henny Greven via h.greven@ivn.nl.  Na inschrijving nemen we contact met je op voor een kennismakingsgesprek.