Drenthe
Kind & Natuur
maandag08mrt2021

Door de bomen het bos zien 

Drenthe bedenkt alternatief voor Boomfeestdag 

Basisschoolkinderen zien door de bomen het bos weer met de online bomenweek van natuurprogramma ROEG! van RTV Drenthe. Normaal gesproken planten duizenden kinderen in het voorjaar bomen tijdens de Nationale Boomfeestdag. Helaas is dat nu niet mogelijk en is deze feestelijke dag verplaatst naar november. Maar de Drentse Boomfeestdagcommissie, waarin Staatsbosbeheer, IVN Natuureducatie en Landschapsbeheer Drenthe samenwerken, wilde het daar niet bij laten zitten. Dus werd er een alternatief bedacht: een speciale tv-uitzending over bomen en een online bomenweek met elke dag een video, extra informatie en leuke opdrachten op www.roeg.tv/roeg-junior

Educatieve uitzending voor scholen 

Boomfeestdag wordt traditiegetrouw natuurijk gevierd op school. Daarom komt er op 10 maart een speciale uitzending beschikbaar van hét natuurprogramma voor kinderen ROEG! Junior, zodat scholen in de week van Boomfeestdag met dit thema aan de slag kunnen. De uitzending staat helemaal in het teken van bomen en zit vol reportages en interviews op kindniveau. Met een bomendokter, boswachter, bestuurder en een natuuronderwijzer die tips geeft om zelf met bomen aan de slag te gaan. De uitzending is gratis beschikbaar via www.roeg.tv/roeg-junior en is direct te bekijken op bijvoorbeeld het digibord. 

De boom in (of op, of onder, of...) 

In een boom klimmen, op een omgevallen boomstam balanceren, takken verzamelen voor een hut, je achter eentje verstoppen of een nieuw boompje planten: bomen en kinderen zijn een gouden combinatie. Maar er valt nog genoeg te leren over deze wonderen van de natuur. Want waarom hebben we eigenlijk bomen nodig? Waarvoor worden bomen allemaal gebruikt? Worden ze weleens ziek? En hoe kunnen we ze beschermen? Dat komt allemaal aan bod in de bomenweek van 13 t/m 20 maart. Elke dag komt er een nieuw filmpje en een artikel online, met leuke doe-tips zoals zelf bomenkweker worden of een winactie met een boom in de hoofdrol.