Drenthe
Kind & Natuur
woensdag12jan2022

3500 zadenpakketten voor basisschool en BSO

Groenteveredelingsbedrijf Rijk Zwaan stelt weer gratis moestuinpakketten beschikbaar voor kinderopvang, BSO en scholen. Het pakket bestaat uit 10 zakjes met duizenden zaden snijbiet, bindsla, radijs, kropsla, tomaat, rode biet, prei, spinazie, peentjes en rucola. Aanvragen kan t/m 15 januari 2022. Eind februari/begin maart worden de pakketten geleverd. Vraag dus nog snel een pakket aan! 

Wat zit er in het zadenpakket?

Het pakket bestaat uit 10 zakjes met dit keer duizenden zaden voor snijbiet, bindsla, radijs, kropsla, tomaat, rode biet, prei, spinazie, peentjes en rucola. Genoeg voor een hele school. Op de zakjes staan de gewasnaam, verpakdatum en een link naar de webpagina met uitgebreide informatie over de zaden en tips voor de moestuin.

Lesmateriaal en teeltinformatie

Het pakket bevat ook een boekje met informatie en tips. Op de bijbehorende webpagina staat aanvullende informatie en kun je werkbladen downloaden. Je kunt het pakket uiteraard ook aanvullen met eigen lesmateriaal. Vanuit Jong Leren Eten hebben we een overzichtspagina rond moestuinieren gemaakt met al het beschikbare lesmateriaal, waaronder praatplaten.

Vraag hier een pakket aan