Coevorden Natuurbeleefdag

Alles op aarde hangt met elkaar samen: wij kunnen niet zonder bijen en vogels kunnen niet zonder bomen. Als er iets wegvalt, stort de boel in. Biodiversiteit is dus superbelangrijk! Woon je in gemeente Coevorden en wil je ontdekken wat daar gebeurt om de biodiversiteit te versterken? Kom dan naar de Coevorden Natuurbeleefdag op zaterdag 22 april in Dalen. Een gezellige ontmoet-, doe- en beleefmarkt voor jong en oud met diverse groene activiteiten.

Tijdens de Natuurbeleefdag kunnen volwassenen kennismaken met verschillende lokale initiatieven die erop gericht zijn om onze omgeving groener en mooier te maken. Zo willen de Groene Alliantie Coevorden en IVN Natuureducatie inwoners van de gemeente Coevorden informeren, de kans geven elkaar te ontmoeten en vooral ook inspireren om zelf aan de slag te gaan.

Voor kinderen zijn er leuke activiteiten gericht op natuurbeleving, zoals vogelhuisjes maken en vogels spotten met een verrekijker. Ook kunnen ze waterbeestjes onderzoeken, meedoen aan een vlinder- en bijenspel, en nog veel meer!

De beleefdag vindt plaats op het terrein van De Daoler Tuun, een inspirerende plek die sowieso al een bezoekje waard is. Het is een 3,5 hectare groot park voor alle Dalenaren. Er zijn veel boomsoorten in het park en op de mooiste plekjes zijn picknickplaatsen en banken. Bij de vijver is een strandje om te zitten en spelen. Er is een waterpomp met afvoergoot, een keienloop door de vijver en er zijn allerlei klimelementen.

kom maar kijken, ontmoet elkaar, doe mee en beleef het zelf!

Waar
Daoler Tuun
Reindersdijk 14-10
7751 SJ Dalen
Bekijk op Google Maps
  • Kosten: Gratis
  • Aanmelden verplicht: Nee

Linda Prosé

Noord

Ontdek meer over

Deel deze pagina