Theater onderbouw

Aanmeldformulier

Voorstelling Insect en Hotel

Onlangs is de voorstelling Insect en Hotel in première gegaan. Deze voorstelling is gericht op het jonge kind en laat op een vrolijke manier de kinderen kennismaken met insecten. Niet zomaar insecten, maar levensgroot vormgegeven met behulp van maskers. De voorstelling neemt de kinderen mee in een bijna tekstloos verhaal, hierdoor is de voorstelling ook zeer geschikt voor anderstaligen.

In de voorstelling is een groot insectenhotel te zien, waar de laatste tijd helaas geen insecten meer naar toekomen. De eigenaar doet zijn best, maar pas als het bloemenmeisje voorbij komt verandert de situatie en komen er weer volop insecten. De voorstelling heeft een educatieve aard, maar is vooral speels en creatief.

Meer informatie over deze voorstelling kunt u hier vinden.

Voorstelling Meesterlijke Bomen (junior)  4+

Stel je voor, er zijn alleen nog kinderen. En alleen zij kunnen de aarde redden. Een zintuigelijke zoektocht over een magisch pad vol fantasierijke beproevingen.

Op hun queeste ontmoeten de kinderen buitengewone boswezens, horen ze bijzondere gelu

iden en beleven ze uitzonderlijke avonturen. Geen zorgen, hun sprookjesachtige gids weet de weg. Hij leidt deze zoektocht naar de kostbare zaadjes van de Boom der bomen, zodat schoonheid kan terugkeren.

Tijdens deze ervaringsgerichte wandeling door de verbazingwekkende wereld van bomen en planten maken de kinderen kennis met het intelligente principe van het leven zelf. Ze vinden levende wortels wier dorst ze lessen. Zien paddenstoeltjes ontkiemen. Horen hoe een boom groeit. En ontdekken de ingenieuze netwerken van de groene gemeenschap.

Praktische informatie
Speellocatie: nabijgelegen bos
Tijdsduur: 50 minuten
Publiek: maximaal 60
Prijs: 1x spelen €1075 / 2x spelen €1375 / 3x spelen €1775 (prijzen gelden bij spelen op dezelfde dag)
Meer informatie: roel@garagetdi.nl

www.garagetdi.nl/agenda/meesterlijke-bomen

Workshop theater in de natuur

Samen met een theaterdocent van Garage TDI gaan leerlingen in de natuur bezig met theater. Ze onderzoeken, experimenteren en spelen met elementen uit de natuur. Wat voor persoonlijkheid hebben verschillende bomen bijvoorbeeld? En hoe speel je zo’n boom? Wat gebeurt er allemaal onder de grond en hoe kunnen we dat boven de grond laten zien met behulp van theater? Een workshop kan worden aangepast aan elk natuur gerelateerd thema waar een groep op dat moment in de klas mee bezig is. We gaan graag met u in overleg over de inhoud van de workshop.

Praktische informatie
Doelgroep: PO groep 1-8 / VO klas 1-6
Groepsgrootte: 1 klas
Prijs: €80 per workshop van een uur.
Meer informatie: roel@garagetdi.nl

Voorstelling Plof (de Kip)

Muzikale hilarische en spannende theatervoorstelling met de thema’s vee-industrie en zwerfafval, inclusief een lesbrief.

Plof de Kip ontsnapt uit de propvolle schuur van grootkiphouder Hannes. Gelukkig kan ze terecht bij De Bonte Boa’s, het oude variétégezelschap van Bo en directeur Opa. Maar… Hannes laat het er niet bij zitten en gaat erachteraan: hij wil zijn kiloknaller terug! Als undercoverkip helpt Plof het noodlijdende gezelschap onbedoeld aan wervelend nieuw materiaal voor hun wat stram geworden show.

incl. geluid techniek en opbouwen
exclusief reiskosten, exclusief btw

Voorstelling Boompje Beestje

Poëtische muzikale theatervoorstelling met veel muziek, liedjes, poppenspel, humor en weinig woorden met het thema natuur, voor iedereen vanaf 4 jaar.

Een dag uit het leven van een mooie oude boom.
‘s Ochtends wordt de boom wakker.
‘s Avonds gaat de boom slapen.
Wat gebeurt er overdag?
Er komt de hele dag bezoek langs:
Een serieus paard
Een enthousiaste hond
Een gekke vogel
Een dappere mier

Geniet van een Poëtische muzikale theatervoorstelling door De Dames Slier.
Meld je aan en De Dames Slier neemt contact met je op.

Kanoet (6+)

Kanoet is een jeugdvoorstelling geschikt voor leerlingen vanaf groep 3. Mient bereidt een presentatie van zijn vader voor over wadvogels. Hij heeft alle opgezette vogels en spullen van het wad alvast klaargezet, maar zijn vader komt maar niet opdagen. Mient staat er alleen voor. Hij probeert – met hulp van de kinderen uit het publiek – het verhaal van zijn vader zo goed mogelijk na te vertellen. Gelukkig heeft vader hem veel geleerd, maar kon hij hem nog maar een paar dingen vragen…

Uiteindelijk krijgt hij op verrassende wijze toch even contact met zijn vader. Hij blijkt op de Siberische toendra te zitten, bij een nest jonge kanoeten! Het is duidelijk dat zijn vader te laat gaat komen voor de presentatie, maar Mient bewijst dat hij zich – net zoals de kanoetenkuikens – goed alleen kan redden. En dat als hij geen antwoord op zijn vragen krijgt, hij altijd nog zijn inlevingsvermogen en verbeelding heeft.

De ‘digitale rol’ van de vader wordt gespeeld door een echte professor, Theunis Piersma, hoogleraar trekvogelecologie aan de Rijksuniversiteit Groningen.

Kanoet is een coproductie met Stichting Pier21

Vrije voorstellingen (150 toeschouwers per voorstelling):

*Prijs alleen geldig bij voorstelling op zelfde school op zelfde dag.

Bekijk de trailer