Theater middenbouw

Aanmeldformulier

Workshop theater in de natuur

Samen met een theaterdocent van Garage TDI gaan leerlingen in de natuur bezig met theater. Ze onderzoeken, experimenteren en spelen met elementen uit de natuur. Wat voor persoonlijkheid hebben verschillende bomen bijvoorbeeld? En hoe speel je zo’n boom? Wat gebeurt er allemaal onder de grond en hoe kunnen we dat boven de grond laten zien met behulp van theater? Een workshop kan worden aangepast aan elk natuur gerelateerd thema waar een groep op dat moment in de klas mee bezig is. We gaan graag met u in overleg over de inhoud van de workshop.

Praktische informatie
Doelgroep: PO groep 1-8 / VO klas 1-6
Groepsgrootte: 1 klas
Prijs: €80 per workshop van een uur.
Meer informatie: roel@garagetdi.nl

Voorstelling Tot op de bodem 6+

Wat weegt meer: de grootste schimmel op aarde of een olifant? Wist je dat regenwormen met hun huid ademen en heel goede afvalverwerkers zijn? En hoe kan het dat bomen ondergronds met elkaar kunnen praten?

Tot op de bodem (6+) is een prikkelende theatervoorstelling voor in de klas, waarbij een acteur de leerlingen meeneemt op een wonderbaarlijke ontdekkingsreis door de natuur. De voorstelling nodigt kinderen uit om verder te kijken dan de oppervlakte en tot op de bodem uit te zoeken wat voor schatten de natuur herbergt.

Praktische informatie
Speelvlak: in klaslokaal of (rustige) buitenlocatie
Tijdsduur: 50 minuten
Publiek: 1 klas
Prijs: 1x spelen €675 / 2x spelen €925 / 3x spelen €1175 (prijzen gelden bij spelen op dezelfde dag)
Meer informatie: roel@garagetdi.nl

www.garagetdi.nl/agenda/tot-op-de-bodem

Voorstelling Plof (de Kip)

Muzikale hilarische en spannende theatervoorstelling met de thema’s vee-industrie en zwerfafval, inclusief een lesbrief.

Plof de Kip ontsnapt uit de propvolle schuur van grootkiphouder Hannes. Gelukkig kan ze terecht bij De Bonte Boa’s, het oude variétégezelschap van Bo en directeur Opa. Maar… Hannes laat het er niet bij zitten en gaat erachteraan: hij wil zijn kiloknaller terug! Als undercoverkip helpt Plof het noodlijdende gezelschap onbedoeld aan wervelend nieuw materiaal voor hun wat stram geworden show.

 * incl. geluid techniek en opbouwen, excl. reiskosten en excl. btw      

Voorstelling Boompje Beestje

Poëtische muzikale theatervoorstelling met veel muziek, liedjes, poppenspel, humor en weinig woorden met het thema natuur, voor iedereen vanaf 4 jaar.

Een dag uit het leven van een mooie oude boom.
‘s Ochtends wordt de boom wakker.
‘s Avonds gaat de boom slapen.
Wat gebeurt er overdag?
Er komt de hele dag bezoek langs:
Een serieus paard
Een enthousiaste hond
Een gekke vogel
Een dappere mier

Geniet van een Poëtische muzikale theatervoorstelling door De Dames Slier.
Meld je aan en De Dames Slier neemt contact met je op.

* incl. geluid techniek en opbouwen, excl. reiskosten en excl. btw

Kanoet (6+)

Kanoet is een jeugdvoorstelling geschikt voor leerlingen vanaf groep 3. Mient bereidt een presentatie van zijn vader voor over wadvogels. Hij heeft alle opgezette vogels en spullen van het wad alvast klaargezet, maar zijn vader komt maar niet opdagen. Mient staat er alleen voor. Hij probeert – met hulp van de kinderen uit het publiek – het verhaal van zijn vader zo goed mogelijk na te vertellen. Gelukkig heeft vader hem veel geleerd, maar kon hij hem nog maar een paar dingen vragen…

Uiteindelijk krijgt hij op verrassende wijze toch even contact met zijn vader. Hij blijkt op de Siberische toendra te zitten, bij een nest jonge kanoeten! Het is duidelijk dat zijn vader te laat gaat komen voor de presentatie, maar Mient bewijst dat hij zich – net zoals de kanoetenkuikens – goed alleen kan redden. En dat als hij geen antwoord op zijn vragen krijgt, hij altijd nog zijn inlevingsvermogen en verbeelding heeft.

De ‘digitale rol’ van de vader wordt gespeeld door een echte professor, Theunis Piersma, hoogleraar trekvogelecologie aan de Rijksuniversiteit Groningen.

Kanoet is een coproductie met Stichting Pier21

*Prijs alleen geldig bij voorstelling op zelfde school op zelfde dag.

Bekijk de trailer

Benno een jeugdopera over de wondere wereld van de bodemdieren

Een theatervoorstelling via Pier21, geschikt voor groep 5, 6, 7 en 8. In Benno worden kinderen uitgenodigd in de wondere wereld van de bodemdieren, waar rust, plezier en troost te vinden zijn. Kijken naar bodemdieren kan een tegengif zijn. Voor een druk thuis, een drukke wereld en een druk hoofd.

Mona en Taco worstelen met deze drukte. Hun ouders maken veel en hard ruzie – de kinderen staan machteloos aan de zijlijn. Hun machteloosheid is voedingsbodem voor giftige gevoelens. Mona en Taco zijn geen onschuldige personages – ze doen veel waar ze niet trots op zijn. In Benno wordt ingezoomd op hun gevoelens. Wat kunnen we als mensen leren van bodemdieren? Van de traagheid van de slak? Van hoe mieren zich organiseren? Van de vijf harten van de pendelworm? Deze dieren staan niet aan de zijlijn: gezamenlijk zorgen ze ervoor dat de grond vruchtbaar blijft. Als hun ouders de bodemdieren in de tuin met gif willen uitroeien, vinden Mona en Taco een gezamenlijk doel. De stilte tussen hen wordt verbroken, de machteloosheid opgelost. Samen trekken ze ten strijde tegen de vernietiging van de wereld onder hun voeten.

Kinderen krijgen een professionele muziektheatervoorstelling te zien en leren tevens op fantasierijke wijze meer over het nut en de schoonheid van bodemdieren. De voorstelling komt inclusief een uitgebreid educatief pakket.

Aanmelden voor deze voorstelling

Download de flyer met meer informatie