Theater bovenbouw

Aanmeldformulier 

Workshop theater in de natuur

Samen met een theaterdocent van Garage TDI gaan leerlingen in de natuur bezig met theater. Ze onderzoeken, experimenteren en spelen met elementen uit de natuur. Wat voor persoonlijkheid hebben verschillende bomen bijvoorbeeld? En hoe speel je zo’n boom? Wat gebeurt er allemaal onder de grond en hoe kunnen we dat boven de grond laten zien met behulp van theater? Een workshop kan worden aangepast aan elk natuur gerelateerd thema waar een groep op dat moment in de klas mee bezig is. We gaan graag met u in overleg over de inhoud van de workshop.

Praktische informatie
Doelgroep: PO groep 1-8 / VO klas 1-6
Groepsgrootte: 1 klas
Prijs: €80 per workshop van een uur.
Meer informatie: roel@garagetdi.nl

Mijn Zus Valerie

Humoristische theatervoorstelling met liedjes en veel humor over de thema’s Milieu, Aarde, Liefde en Rivaliteit.

Hennie’s zus Valerie redt het regenwoud, voorkomt giflozingen en beschermt de walvis tegen wrede moordpartijen. Als milieuactivist is ze een heuse beroemdheid. Hun moeder is apetrots op die stoere, dappere dochter. Hennie heeft er genoeg van. Wat Valerie kan, kan zij ook! Hoe moeilijk kan het zijn, een beetje de wereld lopen zitten redden?

Hennie trekt erop uit, nog stoerder en dapperder dan Valerie, om de problemen in de wereld eens en voor altijd op te lossen. En dat lukt, ook al heeft ze het zwaar, op hoge hakken in het regenwoud. Maar wie is toch die geheimzinnige eco-terrorist die overal opduikt waar Hennie is?

Mijn Zus Valerie is een humoristische voorstelling over serieuze zaken. Het publiek wordt meegenomen op een reis rond de aarde en krijgt een klein kijkje in grote problemen.

Daarnaast gaat ‘Mijn Zus Valerie’ over zaken dicht bij huis: liefde en rivaliteit tussen zussen, jezelf vergelijken met anderen en leren staan voor wie je bent. De voorstelling is speciaal voor theatergroep De Dames Slier geschreven door Mariken Jongman (jeugdboekenschrijfster).

* incl. geluid techniek en opbouwen, excl. reiskosten en excl. btw

Voorstelling Boompje Beestje

Poëtische muzikale theatervoorstelling met veel muziek, liedjes, poppenspel, humor en weinig woorden met het thema natuur, voor iedereen vanaf 4 jaar.

Een dag uit het leven van een mooie oude boom.
‘s Ochtends wordt de boom wakker.
‘s Avonds gaat de boom slapen.
Wat gebeurt er overdag?
Er komt de hele dag bezoek langs:
Een serieus paard
Een enthousiaste hond
Een gekke vogel
Een dappere mier

Geniet van een Poëtische muzikale theatervoorstelling door De Dames Slier.
Meld je aan en De Dames Slier neemt contact met je op.

incl. geluid techniek en opbouwen
exclusief reiskosten, exclusief btw

Van Ruiten A tot Z!

Gratis musical voor basisscholen om zelf in te studeren.

Waterschap Hunze en Aa’s heeft samen met singer-songwriter Berny Jansema een muscial geschreven voor de bovenbouw. Deze musical vertelt het verhaal over het graven van de kanalen in Westerwolde. Het is een toneesltuk met 17 rollen 7 liedjes. De tekstboekjes en de liedjes-cd zijn gratis verkrijgbaar. Meld je aan en Waterschap Hunze en Aa neemt contact met je op.

Kanoet (6+)

Kanoet is een jeugdvoorstelling geschikt voor leerlingen vanaf groep 3. Mient bereidt een presentatie van zijn vader voor over wadvogels. Hij heeft alle opgezette vogels en spullen van het wad alvast klaargezet, maar zijn vader komt maar niet opdagen. Mient staat er alleen voor. Hij probeert – met hulp van de kinderen uit het publiek – het verhaal van zijn vader zo goed mogelijk na te vertellen. Gelukkig heeft vader hem veel geleerd, maar kon hij hem nog maar een paar dingen vragen…

Uiteindelijk krijgt hij op verrassende wijze toch even contact met zijn vader. Hij blijkt op de Siberische toendra te zitten, bij een nest jonge kanoeten! Het is duidelijk dat zijn vader te laat gaat komen voor de presentatie, maar Mient bewijst dat hij zich – net zoals de kanoetenkuikens – goed alleen kan redden. En dat als hij geen antwoord op zijn vragen krijgt, hij altijd nog zijn inlevingsvermogen en verbeelding heeft.

De ‘digitale rol’ van de vader wordt gespeeld door een echte professor, Theunis Piersma, hoogleraar trekvogelecologie aan de Rijksuniversiteit Groningen.

Kanoet is een coproductie met Stichting Pier21

*Prijs alleen geldig bij voorstelling op zelfde school op zelfde dag.

Bekijk de trailer

Benno een jeugdopera over de wondere wereld van de bodemdieren

Een theatervoorstelling via Pier21, geschikt voor groep 5, 6, 7 en 8. In Benno worden kinderen uitgenodigd in de wondere wereld van de bodemdieren, waar rust, plezier en troost te vinden zijn. Kijken naar bodemdieren kan een tegengif zijn. Voor een druk thuis, een drukke wereld en een druk hoofd.

Mona en Taco worstelen met deze drukte. Hun ouders maken veel en hard ruzie – de kinderen staan machteloos aan de zijlijn. Hun machteloosheid is voedingsbodem voor giftige gevoelens. Mona en Taco zijn geen onschuldige personages – ze doen veel waar ze niet trots op zijn. In Benno wordt ingezoomd op hun gevoelens. Wat kunnen we als mensen leren van bodemdieren? Van de traagheid van de slak? Van hoe mieren zich organiseren? Van de vijf harten van de pendelworm? Deze dieren staan niet aan de zijlijn: gezamenlijk zorgen ze ervoor dat de grond vruchtbaar blijft. Als hun ouders de bodemdieren in de tuin met gif willen uitroeien, vinden Mona en Taco een gezamenlijk doel. De stilte tussen hen wordt verbroken, de machteloosheid opgelost. Samen trekken ze ten strijde tegen de vernietiging van de wereld onder hun voeten.

Kinderen krijgen een professionele muziektheatervoorstelling te zien en leren tevens op fantasierijke wijze meer over het nut en de schoonheid van bodemdieren. De voorstelling komt inclusief een uitgebreid educatief pakket.

Aanmelden voor deze voorstelling

Download de flyer met meer informatie