Zuid-Holland
Overig
maandag19sep2016

Succesvolle eerste editie Haringvlietdag

Afgelopen zaterdag 17 september vond de eerste Dag van het Haringvliet plaats. Tijdens de ruim 15 activiteiten en excursies genoten jong en oud van de prachtige deltanatuur rond het Haringvliet. Ruim 300 personen namen deel aan de activiteiten. Gedeputeerde Han Weber van de Provincie Zuid-Holland gaf zaterdag het startschot voor de eerste editie tijdens een vogelexcursie bij Kwade Hoek in Stellendam.

De hele dag was er van alles te beleven op en rond het Haringvliet. Waterliefhebbers ontdekten het Haringvliet met een traditionele zalmschouw of namen de Waterbus. De korexcursie op het strand van de Kwade Hoek van ARK Natuurontwikkeling was bij de kinderen in trek. Ook waren er diverse excursies door boswachters en vogelexperts van Natuurmonumenten, Staatsbosbeheer en de Vogelbescherming. We hebben we bijzondere vogels kunnen spotten in de natuurgebieden rond het Haringvliet, zoals de bruine kiekendief, lepelaar, kleine zilverreiger en slechtvalk. Op natuureiland Tiengemeten vermaakten jonge gezinnen zich in de speelnatuur.

De Haringvlietdag is een initiatief van IVN en wordt mede mogelijk gemaakt door het Droomfonds-project Haringvliet en met financiële steun van de Nationale Postcode Loterij en de provincie Zuid-Holland.

Cursus Gastheerschap Haringvliet

Om de recreatieve aantrekkelijkheid van het gebied samen met ondernemers te vergroten organiseert IVN een cursus Gastheerschap Haringvliet. In deze cursus leidt IVN horeca- en recreatieondernemers op tot Gastheren van het gebied waar zij werken. Met de verworven kennis zijn ondernemers in staat gasten te vertellen over de ontstaanswijze van het gebied en bijzondere natuurrecreatieve plekken. Ook werken ze samen aan het beter zichtbaar maken van het gebied, door het ontwikkelen van arrangementen. Meer informatie over de cursus is binnenkort te vinden op www.ivn.nl/gastheer-van-het-landschap.