Zuid-Holland
Vogels
dinsdag17jan2017

Recordpoging pindaslinger rijgen

Op 8 februari doen leerlingen van de Gabrielschool en De Schatkaart in Delft een poging om de langste pindaslinger ter wereld te rijgen. Samen met IVN willen de 200 leerlingen van de scholen de natuur een handje helpen. Het huidige record wordt verbroken als de slinger meer dan 500 meter lang wordt. De Delftse burgemeester Van Bijsterveldt is erbij om de recordpoging te overzien en de kinderen aan te moedigen. 

Tweehonderd leerlingen moeten op woensdagochtend in totaal meer dan 38.000 pinda’s rijgen om de minimale lengte van 500 meter te bereiken. Voorafgaand aan de wereldrecordpoging verzorgt de Vogelwacht Delft natuurlessen om kinderen te prikkelen en enthousiast te maken voor de natuur. 

Met deze recordpoging willen we laten zien dat iedereen kan wat doen om de natuur een handje te helpen. En dat is nodig, want de natuur heeft het niet altijd gemakkelijk. Zelfs de kleinste initiatieven zijn al van grote waarde. Het gezamenlijk rijgen van een pindaslinger is hier een goed voorbeeld van, helemaal als het de langste pindaslinger ter wereld is! Vogels kunnen de extra energie van de pinda’s goed gebruiken om de winter te overleven en om kracht op de doen voor de lente.

Marlieke Leeuwenburgh, directrice van De Schatkaart zegt hierover: “Wij hebben te maken met kinderen die soms al hun hele leven in de stad wonen. Het bos of park is dan soms ver weg. Door ook met school aandacht aan de natuur en biodiversiteit te besteden zie je dat de kinderen nieuwsgierig worden en dat ze zich betrokken voelen bij de natuur. Na afloop van de recordpoging geven wij ieder kind een stukje van de slinger mee naar huis. Zo komt de natuur heel dichtbij.” Het resterende deel van de slinger wordt rondom de school opgehangen.