Zuid-Holland
Overig
maandag07nov2016

Plastic Circle wil aan de slag met duurzame ideeën van scholieren

Op basisschool De Kleine Wereld in Den Haag is op de Dag van de Duurzaamheid door Han Weber, gedeputeerde van de Provincie Zuid-Holland, en Daphne Teeling, regiodirecteur IVN, voorgelezen uit het boek De Wereld van Plastic. Hierna gingen ze in gesprek met de kinderen over alternatieven voor plastic en hebben de kinderen hun belangen aangegeven rondom recycling. Recycle fabrikant, Plastic Circle, wil nu aan de slag met de creatieve ideeën van de leerlingen.

Met duizenden duurzame activiteiten laten we in Nederland zien hoe de wereld schoner, mooier en eerlijker kan. Ook kinderen denken hier graag over mee. Daarom gingen Han Weber, en Daphne Teeling in gesprek met de kinderen over ideeën om plasticgebruik te verminderen. Een eigen stoffen tas meenemen naar de winkel, of een flesje water opnieuw vullen in plaats van weggooien bijvoorbeeld. Ook werden moderne producten bedacht die van gerecycled plastic gemaakt kunnen worden. ‘Dakpannen kunnen best van oude flessendoppen gemaakt worden’, vond een van de leerlingen.

De scholen die als podium diende voor de voorleesactie ontvingen ook een cadeautje: Een knikkertegel gemaakt van gerecycled plastic. Geïnspireerd door dit nieuwe gebruik van oud plastic, hebben de leerlingen van De Kleine Wereld tekeningen gemaakt van producten en materialen die zij graag van gerecycled plastic zouden willen zien. De beste ideeën zijn opgestuurd naar Plastic Circle, de fabrikant van de knikkertegel. Plastic Circle heeft aangegeven dat ze enthousiast zijn over de ontvangen tekeningen en willen proberen om deze ideeën ook werkelijk te realiseren.  De mooiste tekeningen zijn hier te bewonderen.