Zuid-Holland
Kind & Natuur
maandag14okt2019

Pedagogisch medewerkers doen slakkenrace

IVN Alphen a/d Rijn liet 100 pedagogisch medewerkers van JUNIS kinderopvang ervaren wat échte natuurbeleving is.

Wekelijks verzorgt IVN al op de groene BSO De PaddenPoel een natuuractiviteit. Logisch dus, dat ze ook een natuurworkshop verzorgden tijdens de jaarlijkse studiedag "Op expeditie" in Avifauna. Op 12 oktober deden daar 800 werknemers en belanghebbenden aan mee.

Voor IVN Alphen a/d Rijn een mooie kans om kinderen meer de natuur te laten beleven, dus dat deden ze graag! In twee workshops hebben ze de pedagogisch medewerkers de natuur laten beleven. Gerda Bonninga, van IVN Alphen: "We vertelden ze dat kennis niet altijd nodig om te beleven. Ga gewoon naar buiten, zoek met de kinderen naar schatten en doe daar wat mee. Vinden ze slakken of wormen, kijk dan hoe ze bewegen. Houd een slakkenrace op een plexyplaat. Behandel de diertjes voorzichtig, handen en plat nat maken en zie wat er gebeurt en probeer zelf je angst te overwinnen. Gebruik oude dozen om bloemenkransen of hoeden te maken. Zo ben je ook nog duurzaam bezig! En ook belangrijk: het kost bijna niets."

Er zouden 40 deelnemers per keer komen, maar de eerste workshop was zo goed ontvangen, dan de tweede workshop heel wat meer deelnemers trok. Iedereen ging geïnspireerd naar huis. Zelfs de gemaakte bloemenkrans en het bosmonster ging mee!

AlphenBosmonster