Zuid-Holland
Landschap
donderdag24sep2020

Nationaal Park Hollandse Duinen zoekt gastheren en gastvrouwen

Natuur en landschap spelen een steeds belangrijkere rol bij het kiezen van een vakantiebestemming. Nationaal Park Hollandse Duinen heeft recreanten veel moois te bieden, van landgoederen tot stuivende duinen en van bollenvelden tot dorpen en steden. Daarom start dit najaar de eerste cursus Gastheer van Nationaal Park Hollandse Duinen. Tijdens de cursus leren ondernemers over het gebied en krijgen zij handvatten om gasten te vertellen wat ze in Nationaal Park Hollandse Duinen allemaal kunnen zien en doen.  

Voor de cursus Gastheer van Nationaal Park Hollandse Duinen is IVN Natuureducatie op zoek naar recreatie-, horeca- of agro toeristische ondernemers in de Hollandse Duinen. Ondernemers die meer willen weten over de prachtige omgeving waarin zij ondernemen en willen leren hoe zij deze kennis kunnen overdragen aan hun gasten om hen een unieke natuurbeleving te laten ervaren. Maar ook ondernemers die deel willen uitmaken van een krachtig netwerk, waarbij ze samen bouwen aan een positief imago van Nationaal Park Hollandse Duinen, draagvlak creëren voor het behoud van het landschap bij toeristen en mensen uit de omgeving.

Het programma

Najaar 2020 (exacte datum volgt) start de nieuwe cursus Gastheer van het Landschap. Tijdens de cursus ontdekken de ondernemers in vier middagen alles over natuur, landschap en cultuurhistorie van Nationaal Park Hollandse Duinen. Ze leren de mooiste plekjes in het Nationaal Park te vinden. Samen met de deelnemers wordt gebouwd aan een duurzaam recreatienetwerk van ondernemers die de kwaliteiten van het gebied uitdragen. Gezamenlijk worden activiteiten en producten ontwikkeld ter promotie van het Nationaal Park, om meer gasten te bereiken en hen een optimale beleving te bieden. Tijdens veldexcursies worden de ondernemers verrast door de schoonheid van de eigen omgeving.

De kosten voor de cursus bedragen €250 euro per persoon. Er kunnen maximaal 30 personen deelnemen aan de cursus. Ondernemers kunnen zich aanmelden via: www.nationaalparkhollandseduinen.nl/aanmeldengastheer

NPHD overview

Over Gastheer van het Landschap

Het programma Gastheer van het Landschap is een initiatief van IVN Natuureducatie. Met het programma leidt IVN recreatie-, horeca- en agro toeristische ondernemers op tot Gastheer van het Landschap waarin zij ondernemen. De ondernemers leren alles over natuur, landschap en cultuurhistorie in hun directe omgeving en beschikken na afloop over de benodigde vaardigheden om de beleving over te brengen op hun gasten. Het programma is op maat uitgewerkt per gebied en speelt in op de behoefte van de ondernemers.