Zuid-Holland
IVN
maandag21nov2016

Hoe bereiken we nieuwe doelgroepen?

IVN wil de natuur bereikbaar en beleefbaar maken voor iedereen in onze samenleving. Maar hoe bereik je een doelgroep waar je zelf niet toe behoort? Deze vraag was de aanleiding voor de workshop Nieuwe doelgroepen, voor IVN'ers in Zuid-Holland. 

  Workshop nieuwe doelgroepen IVN

  Geleerde lessen

  Aan het einde van de intensieve workshop sluiten we af met de vraag welke lessen we meenemen: waar kan je als afdeling wat mee? En wat heb je van wie nodig om je doel te realiseren?

  • Een afdeling zou een meer wijkgerichte benadering kunnen kiezen. Voor veel mensen is het belangrijk dat de activiteit dicht bij huis plaatsvindt. Vaak is dichtbij huis een park te vinden waar je een activiteit kunt organiseren. Voor de natuurgids misschien iets minder spannend, maar juist ook leuk om de natuur dichtbij te laten zien.
  • Als je een wijkgerichte benadering kiest, prober dan uit te zoeken welke mogelijke samenwerkingen je in die wijk kunt opzetten (bijvoorbeeld samen met JOGG (Jongeren op Gezond Gewicht)). Zoek contact met verschillende organisaties die hetzelfde doel nastreven en kijk of je de versnippering in je omgeving kan tegengaan.
  • Als je een diversere doelgroep wil bereiken zou het goed zijn om ook een diversere groep gidsen te hebben, die die andere doelgroepen kunnen aanspreken. Ga eens op zoek naar iemand van een andere afkomst die als ambassadeur mee gaat en de gids ondersteunt.

  Workshop nieuwe doelgroepen IVN

   Meer weten over het verloop van de workshop, of het hele verslag ontvangen? Neem contact op met Teuni Verploegh, communicatieadviseur IVN.