Zuid-Holland
Kind & Natuur
maandag29apr2019

Bram Fietst voor IVN Zuid-Holland

Bram Witvliet uit Nijmegen fietst elk jaar kris kras door een Nederlandse provincie. Hij fotografeert er de plaatsnaambordjes van alle dorpen en steden in de provincie, als bewijs dat hij er is geweest. Dit jaar is Zuid-Holland aan de beurt.

Het project Bram Fietst bestaat al sinds 2007. Zuid-Holland is de een-na-laatste provincie die Bram Witvliet doorkruist. Eerdere jaren was hij achtereenvolgens in Noord-Brabant, Limburg, Flevoland, Gelderland, Groningen, Overijssel, Utrecht, Noord-Holland, Friesland en Zeeland.

Bram omschrijft zijn fietstochten als ‘een uit de hand gefietste hobby’. ‘’Ik ben absoluut geen wielrenner, het belangrijkste is om lekker buiten te zijn, van de natuur te genieten en het gevarieerde Nederlandse landschap te beleven. En om, als er eens iemand meefietst, een gezellige tijd te hebben. Anderzijds wil ik met Bram Fietst ook een boodschap uitdragen: fietsen is goed voor lichaam en geest, het is het perfecte vervoersmiddel en hét alternatief voor de vervuilende en luie auto.’’ Hij hoopt met zijn project anderen te stimuleren om ook wat vaker de fiets te pakken.

Sponsoractie groene schoolpleinen in Zuid-Holland

Bram probeert tijdens zijn fietstochten zoveel mogelijk geld op te halen voor een provinciale organisatie die deze boodschap ondersteunt. Tijdens zijn fietstocht in Zeeland haalde Bram Fietst geld op voor het IVN Scharrelkidsfonds. En ook dit jaar is IVN het goede doel. Bram fietst geld bij elkaar voor een bijdrage voor het vergroenen van één of meerdere groene schoolpleinen in Zuid-Holland.

Op koers

239 plaatsten staan er op het lijstje van Bram om bezocht te worden. Op 5 januari reed Bram het eerste deel van zijn tocht en deed de eerste 19 plaatsen aan. Inmiddels is Zuid-Holland voor 58% voltooid met 136/234 plaatsen. Dat gaat lekker! Wij wensen Bram nog veel succes met de rest van Zuid-Holland!

Verslagen van de gefietste routes en foto’s van de bezochte plaatsen staan op zijn website www.bramfietst.nl en Facebook. Op de website is ook meer informatie over de sponsoractie te vinden.