Zuid-Holland
Insecten
vrijdag15feb2019

Alphen aan den Rijn is 24 Bee&Bee's rijker

Stel je voor: je bent tussen 8 en je hebt al je eigen BeeAndBee, een kamerverhuurbedrijf voor solitaire bijen en andere insecten.

Honderden kamers hebben de 24 Fladderaars van IVN Alphen aan den Rijn bij elkaar ingericht. Kamers van bamboe, riet, vlier en van de fazantenplant. Allemaal holle stengels waar de solitaire hun eitjes in kunnen leggen. Maar ook boorden de kinderen gaten van verschillende groottes in een stuk boomstam met daarin plastic buisjes, zodat het leggen van eitjes kunnen volgen. Bijenhotel Alphen

Vol trots poseerden de kinderen met hun hotel, dat ze kunnen ophangen in de eigen tuin of op het balkon. Ook kregen ze van de Vlinderstichting nog een zakje bloemenzaad om te zorgen de insecten voldoende stuifmeel in de directe omgeving van de BeeAndBee kunnen vinden. Vanuit Steenbreek, een initiatief van de gemeente Alphen aan den Rijn hebben wij veel hulp en materialen gekregen om de BeeAndBees met de kinderen te maken. 

Nu is het hopen dat de bijen hun weg naar de Bee&Bee's vinden. Het liefst vóór de Nationale Bijentelling op 13 en 14 april natuurlijk!