Zuid-Holland
Kind & Natuur
dinsdag20feb2018

200 leerlingen ontdekken De Wilde Stad in Delft

Op 14 februari waren leerlingen van basisscholen Max Havelaarschool, de Parkschool en de Freinetschool aanwezig bij de voorpremière van ‘De Wilde Stad’ in Filmhuis Lumen, georganiseerd door Groen doet goed. De film is een ideale manier om leerlingen de natuur in de stad te laten ontdekken. Speciaal voor de kinderen was ook filmmaker Ignas van Schaijk aanwezig om vragen te beantwoorden. Wethouder Stephan Brandligt vertelde over het belang van natuur, niet alleen rond, maar juist ín Delft.

De voorvertoning van de film was een groot succes. De kinderen vonden hoofdrolspeler Abutata, de kat, het leukste dier van de film. Dat werd wel duidelijk tijdens het vragenuurtje, waarin filmmaker Ignas van Schaijk vele vragen over Abutata moest beantwoorden. Zo wilden de kinderen weten hoe het kon dat de kat praatte en hoe de kat is opgeleid om zo goed in een film te kunnen spelen. De leerlingen waren ook erg benieuwd hoe je nou zo’n film maakt, en hoe lang dat duurt.

Daarna vertelde wethouder Stephan Brandligt dat hij zich hard gaat inzetten om meer natuur naar Delft te krijgen. Zo onderzoekt hij momenteel hoe in de stad meer leefplekken voor vogels en insecten aangelegd kunnen worden. Na de filmvertoning kregen de scholen een vervolgprogramma aangeboden waarin ze een Delftse stadssafari kunnen doen met de klassen. Zo kunnen ze zelf hun eigen ‘Wilde Stad’ beleven.

De voorpremière is een samenwerking tussen de EMS Films, de Provincie Zuid-Holland en IVN-programma Groen doet goed. De film brengt op een dynamische en speelse wijze de natuur in de stad in beeld, vanuit het perspectief van de vele dieren die er wonen. De film De Wilde Stad is vanaf 1 maart te zien in de Nederlandse bioscopen.