Mensen laten genieten van de natuur, ook in Coronatijd!

Het is een rare tijd. Veel IVN-excursies zijn afgelast en het is nog niet duidelijk hoe lang het coronavirus onder ons blijft. Maar IVN’ers zitten niet graag stil. Er zijn vanuit de verschillende IVN-thema’s al allerlei mooie initiatieven gestart om onze naasten, het brede publiek en bepaalde doelgroepen tóch mee de natuur in te nemen, maar dit keer online.

Misschien zit jij nu thuis en wil je eigenlijk ook graag iets betekenen, ook, of juist nu er veel IVN excursies niet door kunnen gaan. Hieronder delen wij wat leuke initiatieven, waar je aan mee kan doen! Lijkt het je leuk om één van de initiatieven te ondersteunen, of heb je een ander idee, maar zoek je ondersteuning? Meld je aan via deze link of neem rechtstreeks contact met ons op! Zie onderstaande gegevens.

  • Natuurbeleving voor ouderen: Ruben Mulder, r.mulder@ivn.nl / 06-11954572
  • Voor overige vragen of het delen van inspiratie/ideeën: Tonja van gorp, t.van.gorp@ivn.nl / 06-29730170

Wij horen natuurlijk ook graag over de initiatieven die er bij jou of binnen jouw afdeling ontstaan zijn om natuurbeleving in deze tijd toch mogelijk te maken. Delen mag altijd met Tonja van Gorp, via t.van.gorp@ivn.nl!

Wat kan je doen?

Campagne #groenomtedoen

Zelf je natuurmomenten delen
Doe je zelf iets leuks in de natuur? Spot je een mooie stukje lente natuur? Deel dan jouw leuke, mooie, ontroerende natuurmoment op social media met de #groenomtedoen. Zo kunnen anderen meegenieten.

Deel inspiratie en doe-tips voor de campagne
Met de kersverse online campagne #groenomtedoen bieden we alle Nederlanders dagelijkse inspiratie om corona-proof te genieten van de natuur dichtbij huis. Veilig, vrolijk en makkelijk om thuis, in je tuin of op je balkon uit te voeren. Wil jij deze campagne ondersteunen met inspiratie en doe-tips? Dat kan! Op OnsIVN is een nieuwe groep ‘#groenomtedoen’ aangemaakt, waar je tips, natuurweetjes en ideeën kan delen die we kunnen gebruiken in de campagne.

Groene steun voor ouderen

Overal in Nederland leven ouderen in zorglocaties op dit moment in angst en eenzaamheid. Daarentegen ontstaan ook overal initiatieven om deze groep een hart onder de riem te steken. Massaal worden er kaartjes gestuurd, belletjes gedaan en tuinconcerten georganiseerd. Binnen IVN worden er voor ouderen al Bingokaarten gemaakt, online Natuurkoffers ontwikkeld of een Natuurquiz gegeven. Wil jij ook iets doen voor deze groep of heb je alleen al een goed creatief idee, laat het weten!

Schrijf je in via deze link, of stuur een mail naar r.mulder@ivn.nl als je graag wilt bijdragen. Zet hierin jouw natuurbeleefidee dichtbij of in het (zorg)huis. Wij nemen contact met je op!

Gezocht: IVN'ers met digitale en educatieve skills

IVN zoekt dit voorjaar actief naar mogelijkheden om kinderen toch nog de natuur te laten beleven. Zo ontwikkelde collega Matthijs ter Bork via Zoom een manier van natuuronderwijs om juffen en meesters te ondersteunen in hun lesaanbod.

We zoeken IVN'ers die het leuk vinden om zelf zo'n digitale les te ontwikkelen en te geven, of nieuwsgierig zijn om dit voor zichzelf te verkennen. Interesse? Neem deel aan de online training van Matthijs over zijn aanpak op woensdag 1 april van 14:00-15:00 via https://zoom.us/j/911398541.