Jongeren Adviesbureau Delft

GEZOCHT!

Middelbare school in Delft die in 2020 het schoolplein wil vergroenen met (eetbaar) groen.
Er vindt in Zuid-Holland een revolutie plaats rondom de inrichting van de schoolpleinen. Steeds meer scholen beseffen zich dat een groen schoolplein zorgt voor een prettigere en gezondere leer- en leefomgeving voor de leerlingen. Het primair onderwijs loopt hierin ver voor op het voortgezet onderwijs. Hoe ontketenen we de groene revolutie ook in voortgezet onderwijs? En aan welke eisen moet een groen schoolplein voldoen?

Voucher t.w.v. €2.500

Maximaal 4 klassen van jouw school vormen onder begeleiding van IVN Natuureducatie en de vakdocent(en) een Jongeren Adviesbureau om op zoek te gaan naar antwoorden op bovenstaande vragen. Het beste advies wordt beloond met een voucher van €2.500, om uit te geven aan daadwerkelijke vergroening van het schoolplein.

Wij bieden

Een kans om met jouw leerlingen op een gestructureerde manier met een vergroeningsvraagstuk aan de slag te gaan. Het Jongeren Adviesbureau is een beproeft concept, lees meer op: https://www.ivn.nl/ivn-jongerenadviesbureau

Wij vragen

Een enthousisate, flexibele VO-docent (of docententeam), die met maximaal 4 klassen aan de slag wilt met dit vraagstuk. Gezien de corona-maatregelen zullen we met bepaalde stappen uit het stappenplan flexibel om moeten gaan. We bekijken gezamenlijk wat haalbaar is voor docenten, leerlingen en IVN Natuureducatie. Het niveau van de opdracht passen we aan op het niveau en de leeftijd van de leerlingen. 

Meedoen

Ben jij een enthousiaste VO-docent uit Delft, die met maximaal 4 klassen in de periode september-oktober 2020 mee wilt doen? Meld je dan aan voor een kennismakingsgesprek. Er is ruimte voor 1 school, met maximaal 4 klassen om mee te doen.

Informatie en aanmelden


Dit Jongeren Adviesbureau is onderdeel van de programma's Groen Doet Goed Delft en Jong Leren Eten en wordt mede mogelijk gemaakt door de gemeente Delft en de Provincie Zuid-Holland.