Zuid-Holland
Kind & Natuur
Op
zaterdag30mei202010:30

Slootjesdagen-training voor IVN'ers

2020

Ga jij ook binnen jouw afdeling kinderen de wondere wereld van onze sloten laten zien tijdens de aankomende Slootjesdagen én wil je graag wat meer ideeën, tips en trucs om kinderen hierbij op een leuke manier te betrekken? Dan is de Slootjesdagen training die we aanbieden in samenwerking met IVN Alphen aan den Rijn misschien wel wat voor jou. Nieuwsgierig? Lees hieronder snel verder!

Programma

  • Kennismaking
  • Naar Buiten! Bewapend met schepnetjes, zoekkaarten en ander mooi materiaal
  • Evalueren + opfrissen van slootjesdag-activiteiten

Na ontvangst met koffie/thee (vanaf 10.00 uur), krijg je toelichting op het dagprogramma en de beschikbare materialen. Daarna ga je al snel naar buiten, om struinend langs de waterkant van alles uit te proberen en te bekijken. Tijdens de lunch bespreek je met elkaar welke ideeën er nog meer zijn om kinderen op een avontuurlijke manier het waterleven te laten ontdekken. Daarna ga je waterdiertjes vangen en bekijken, vervolgens alle vondsten uitzoeken, sorteren en toelichten. Tot slot een evaluatie, informatie over de te volgen Gedragscode Flora en Fauna en mededelingen over geplande Slootjesdagen in de regio.

Wat neem je mee naar huis? Nieuwe ideeën en extra energie om aan de slag te gaan op de Slootjesdagen!

Deze slootjesdagen training is gratis en wordt mogelijk gemaakt door de DKV (IVN werkgroep voor nascholing van actieve IVN-ers), IVN Alphen aan den Rijn en IVN Zuid-Holland

Praktische gegevens

  • Datum en tijd: zaterdag 30 mei, van 10.30 tot 15.00 uur.
  • Locatie: Bezoekerscentrum De Veenweiden, aan de rand van het natuurgebied Zegerslootm, Burgemeester Bruins Slotsingel 15, 2403 NC Alphen aan den Rijn. Met OV fiets of bus bereikbaar vanaf Station Alphen a/d Rijn. 

Koffie, thee en wat lekkers wordt verzorgd, fijn als je je eigen lunch mee kan nemen.

Meer informatie en aanmelden

Hier kun je je aanmelden

 

Algemene informatie

zaterdag 30 mei 2020 - 10:30 tot 15:00
Locatie: 
Bezoekerscentrum De Veenweiden
Burgemeester Bruins Slotsingel 15
2403 NC Alphen aan den Rijn
Nederland
Google Maps image