Zuid-Holland
Kind & Natuur
Op
zaterdag29jun201910:00

Modderdag bij speelpolder het WIJland in Schiedam

Vies worden mag!

Op 29 juni is het Internationale Modderdag, de dag om lekker aan te modderen en vies te worden! Bij speelpolder het WIJland in Schiedam ontdekken kinderen samen met (groot)ouders/verzorgers weer wat modder is en hoe leuk spelen in de modder en de natuur is. Van 10.00 - 12.30 uur zijn er allerlei extra activiteiten te beleven, zoals glibberen en glijden in de modder, zaadbommen maken of het maken van modderkunst! Kijk ook op www.modderdag.nl.

De modder in!

Aan de rand van Schiedam in het Midden-Delftland ligt de speelpolder Het WIJland van Staatsbosbeheer. Met een trekvlot bereik je de avontuurlijke plek midden in de polder. In de polder kan je slootjes over steken met slingertouwen of via boomstammen, picknicken én op Modderdag dus lekker spelen in de modder. De toegang is gratis! Kinderen kunnen samen met ouders of verzorgers op elk moment gratis aansluiten bij een van de vele activiteiten.

Help je mee?

Lijkt het je leuk om kinderen te laten ervaren hoe leuk spelen in de modder en de natuur is? En heb je tijd op zaterdag 29 juni? IVN Zuid-Holland is nog op zoek naar begeleiders voor de verschillende activiteiten. Heb je zelf een idee voor een activiteit die je zou willen doen? Dat vinden wij alleen maar leuk! Stuur een berichtje naar Wietske Teunissen om je op te geven: w.teunissen@ivn.nl.

Buiten spelen is gezond en maakt creatief

Spelen in de modder is niet alleen super leuk, uit onderzoeken blijkt dat het ook heel gezond is. Het draagt bij aan de ontwikkeling van een goede weerstand. Ook verkleint buiten spelen de kans op overgewicht, depressiviteit en angststoornissen. Daarnaast ontwikkelen kinderen zo hun ruimtelijk inzicht en creatief vermogen. 53% van de kinderen in Nederland speelt vaker binnen dan buiten en 3 op de 10 kinderen speelt nooit of slechts één keer per week buiten.

Lekker aanmodderen

Vanaf 2016 wordt ModderDag georganiseerd door IVN Natuureducatie. Buiten zijn, vrij spelen en onbevangen de natuur ontdekken helpt kinderen in de ontwikkeling van hun zintuigen, motoriek, sociale vaardigheden en creativiteit. ModderDag is een mooi moment om het vrije spel en contact met de natuur te omarmen. Dus: laarzen uit en lekker met je voeten de modder in! Ontdekken, spelen, leren, opgroeien in het besef dat we nu en later zuinig moeten zijn op onze natuur. Voor meer informatie kijk op: www.modderdag.nl.

*Deze Modderdag wordt georganiseerd door IVN Natuureducatie in samenwerking met Staatsbosbeheer.

Algemene informatie

zaterdag 29 juni 2019 - 10:00 tot 12:30
Locatie: 
Speelpolder het WIJland
Harreweg
Schiedam
Nederland
Contactpersoon: 
Google Maps image